Thursday, Jan 27, 2022
HomePolitikaKonferencija – “Grad opozicija državi“

Konferencija – “Grad opozicija državi“

 

Na koferenciji za novinare koja je održana danas , odborničke grupe SPS-JS  iznele su svoj stav i mišljenje o radu gradske vlasti u proteklih godinu dana.

“Povodom naučnofantastične pojave koja je po prvi put viđena baš u našem gradu, i to u vreme kada gradska vlast slavi prvi rođendan, osećam potrebu i dužnost da sa građanima javno podelim svoja zapažanja.

Mi smo do sada pohvalili i pozdravili svaku dobru odluku za Valjevo, a iza koje stoje Republičke vlasti: brze saobraćajnice, dolazak investitora, zapošljavanje ljudi, gasifikacija i dr. Iz zahvalnosti i poštovanja prema Predsedniku Republike Srbije i Vladi, to smo javno činili: saopštenjima i na konferencijama za štampu.

Proglašenje Predsednika Srbije Aleksandra Vučića za počasnog građanina Valjeva na naš predlog, svakako predstavlja kulminaciju podrške njegovoj briljantnoj politici.

Dakle, svojom politikom, Predsednik Republike i Vlada rade u najboljem interesu građana Srbije i našeg grada dok lokalna vlast vodi suprotnu politiku kojom direktno radi protiv interesa Valjevki i Valjevaca.“

Na osnovu čega to zaključujemo? Daćemo građanima samo par poređenja:

-Predsednik Republike Srbije i Vlada se bore protiv organizovnog kriminala i korupcije, dok lokalnu vlast promovišu javni funkcioneri protiv kojih je potvrđena optužnica i traje suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu, jer ih Država goni zbog osnovane sumnje da su zloupotrebili novac namenjen bolesnoj deci.

– Republičke vlasti striktno poštuju zakon u svom delovanju, dok lokalna vlast nezakonito postavlja načelnika Gradske uprave grada Valjeva i nezakonito imenuje glavnog urbanistu u našem gradu.

– Predsednik Republike Srbije i Vlada su obezbedili dolazak nemačkog investitora u Valjevo, dok je lokalna vlast napravila problem oko zemljišta za izgradnju fabrike zbog čega je ceo slučaj završio na sudu.

– Državni vrh rešava probleme građana, dok lokalna vlast ne može da obezbedi građanima dežurnu Apoteku u vreme korone.

– Republičke vlasti racionalno troše budžetska sredstva u interesu građana, dok je lokalna vlast bacila u bunar više od 120 miliona dinara iz budžeta grada za dugove Apoteke i svakog meseca i dalje daje iz budžeta više od 3 miliona dinara, a konačnog rešenja za opstanak Apoteke nema ni na vidiku.

– Državnni vrh insistira na transparentnosti u svom radu, dok lokalna vlast proglašava državnom tajnom rešavanje problema gradske Apoteke.

– Republičke vlasti su pokrenule ogromne javne investicije, dok lokalna vlast od početka ove godine jedva da je raspisala tek jednu javnu nabavku za realizaciju kapitalnih projekata.

– Predsednik Republike Srbije i Vlada grade bolnice, puteve, mostove, koridore, škole, vrtiće, dok lokalna vlast nije u stanju da okrpi rupe na centralnim gradskim ulicama niti da obezbedi da nam grad bude čist i uredan.

– U Republičkom parlamentu, narodni poslanici zahtevaju da se u Krivični zakonik uvede krivično delo napada na porodicu političara, dok u lokalnom parlamentu zamenik predsednika skupštine grada psuje majku odbornicima opozicije.

– Najbolji pokazatelj nesposobnosti lokalne vlasti u prvih godinu dana jeste činjenica da nam propadaju objekti koji se nalaze na najatraktivnijim lokacijama u gradu: zgrada Železničke stanice, bivša zgrada Radio Valjeva i Dom vojske, jer naši vlastodršci nemaju nikakvu ideju šta bi sa tim objektima uradili.

Puno je još primera, ali svi dokazuju istu stvar: U Valjevu je lokalna vlast opozicija i građanima Valjeva i Predsedniku Republike Srbije i Vladi!

Državni vrh insistira na transparentosti  u svom radu.dok lokalna vlast proglašava javnom tajnom rešavanje problema gradske Apoteke.

Juče je u Valjevo morala da dođe i ministarka energetike Zorana Mihajlović da rešava probleme vodosnabdevanja i električne energije iz razloga što aktuelna vlast ne reaguje već godinu dana,zaklučio je zamenik odborničke grupe SPS-JS Dragan Popvić .

 

 

 

 

 

 

Povećan broj zahtev
Zvanično 75 novih s
Ocenite