Saturday, Oct 23, 2021
HomeRegionBiciklistička trka „Kroz Srbiju“u Mionici 10.septembra

Biciklistička trka „Kroz Srbiju“u Mionici 10.septembra

Foto:Visit Mionica

 

Međunarodna biciklistička Trka kroz Srbiju, 61. po redu, startovaće u četvrtak 9. septembra iz Požarevca. Ovogodišnje izdanje Trke sadržaće četiri etape, a nastupiće 22 ekipe i takmičari iz gotovo 30 svetskih zemalja.

Ovogodišnja Trka kroz Srbiju biće vožena od 9. do 12. septembra, a cilj trke je zakazan za nedelju u Čačku.

Četvrti put zaredom  Mionica će biti jedan od domaćina Međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju“, koja se ovog septembra održava po 61. put.

Na ovogodišnjoj trci kroz Srbiju nastupiće 22 ekipe, a u karavanu će biti 132 biciklista.

Pored nacionalnih timova Srbije, Turske, Bugarske, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine, među favoritima će biti i timovi iz Francuske, Slovenije, Poljske, Kanade, SAD i Belorusije.

Možda i najpoznatiji tim dolazi upravo iz Poljske – Ekipa Mazovše Srce Polski predvođena pobednikom trke Beograd – Banjaluka Jakubom Kračmarekom.

-Mionica spremna dočekuje novu biciklističku avanturu i želi još jednom da opravda epitet dobrog domaćina. Biciklisti iz celoga sveta imaće priliku da uživaju vozeći se miončkim drumovima okruženi prelepim predelima i dočekani iskrenim gostoprimstvom Mioničana-rekao je Boban Janković,  predsednik opštine Mionica.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković

Janković je dodao da se Mionica upisala na svetsku biciklističku mapu dočekujući Međunarodnu biciklističku trku „Kroz Srbiju“, kao i da je  plan je da se ta tradicija nastavi.

-Mionica je grad sporta. Tome svedoče manifestacije poput ove. Zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije, nakon 25 godina, Mionica je dobila modernu sportsku halu. U rekonstrukciju je uloženo 114 miliona dinara. Za teretanu na otvorenom i fudbalski teren izdvojeno je oko  6,5 miliona dinara. Verujem da će sve to uticati na stvaranje novih sportskih šampiona u našoj opštini- naglasio je Janković.

Mioničku varoš od ovog leta krasi i moderni košarkaški teren, za čiju je rekonstrukciju izdvojeno 2 miliona dinara.

Pored Mionice, gradovi domaćini biciklističe trke su i Požarevac, Čačak i Prijepolje.

Trku „Kroz Srbiju“ organizuje Biciklistički savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, gradova domaćina i sponzora.

 

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

 

Zaprašivanje komara
Privremeni režim sa
Ocenite