Saturday, Oct 23, 2021
HomeRegionBrnabic : „Uvođenje kovid propusnica će biti u skladu sa Ustavom!“

Brnabic : „Uvođenje kovid propusnica će biti u skladu sa Ustavom!“

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da se u ovom trenutku razmatra da se polako uvode sertifikati na onim mestima u kojima nije neophodno da građani borave kao što su kafići, restorani i noćni klubovi.

– Što se tiče primedbi da su kovid sertifikati neustavni, tako je. U velikoj meri jesu ukoliko ih uvodite za neke stvari koji su ljudima neophodne. Ne možete ih uvoditi kao što su to uradile neke druge zemlje, ne znam kako su to radili, mi smo svih ovih dana i nedelja gledali kako je to bilo moguće za recimo maloprodajne objekte – rekla je Brnabić.

Na pitanje novinara da li misli da deca treba da idu školu i da li su tamo najbezbedniji, jer, postoje primeri da oni donose virus roditeljima, Brnabić je rekla da misli da treba, ističući da to nije njeno, već mišljenje stručnjaka.

Brnabić je juče posle sednice Kriznog štaba rekla da će uvođenje sertifikata, ako do toga dođe, biti u skladu sa Ustavom i ljudskim pravima, u prostorima gde nije neophodno da ljudi borave, a gde je visoka mogućnost zaražavanja, navodeći noćne klubove, barove, kafiće i restorane.

 

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Posebna novčana nak
SUTRA DOLAZI U SRBIJ
Ocenite