Saturday, Oct 23, 2021
HomePrivredaPOTPISAN SPORAZUM O SARADNJI: Mionica prva u Okrugu otvorila šalter za preduzetnike

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI: Mionica prva u Okrugu otvorila šalter za preduzetnike

 

 

 

Predsednik opštine Mionica Boban Janković i direktor Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije Branislava Simanić danas su potpisali Sporazum o saradnji i svečano otvorili šalter za pomoć svim privrednicima u Mionici.

Mioničani će sve potrebne informacije i stručnu pomoć za razvoj i pokretanje biznisa dobijati u zgradi svoje opštine. Šalter je sa radom počeo već danas.

„Bez dobre privrede, koja lako, na jednostavan način ostvaruje svoje ideje i realizuje poslovne planove, nema razvoja. Nema prosperiteta. Srbija je u poslednjih nekoliko godina zemlja sa najvećom stopom rasta u Evropi. Srbija, prednjači i u direktnim investicijama, i u otvaranju novih radnih mesta. Mionica nastoji da prati i da iskoristi razvojni trend i dobro poslovno i političko okruženje koje kreiraju predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije. Otvaranje šaltera za privrednike u Uslužnom centru Mionica će u velikoj meri omogućiti brži razvoj privrede u našoj opštini, i stvoriti preduslove za otvaranje novih radnih mesta. Opština Mionica je prva opština u Kolubarskom okrugu koja je otvorila šalter za pomoć privrednicima. Nakon ovoga sledi i otvaranje privrednog kluba, a proletos smo otvorili E-šalter, kako bi olakšali privredi i građanima da rešavaju svoje potrebe“, rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Janković je dodao i da je broj nezaposlenih u mioničkoj opštini ispod 300, a da je pre pet godina, taj broj bio drastično veći, čak 800.

„Na teritoriji opštine Mionica trenutno posluje 636 preduzetnika i 129 privrednih društava. Iz godine u godinu beleži se intenzivan rast broja privrednika. Siguran sam da će se taj trend nastaviti i u narednim godinama. Opština Mionica intenzivno radi na dovođenju novih investitora. U toku je izgradnja nove industrijske zone u selu Radobić koja će u značajno ojačati privredu našeg kraja. U industrijsku zonu u Radobiću do sada je uloženo sedam miliona dinara, a aktivno se vode pregovori sa čak četiri investitora koji su zainteresovani da svoje poslovanje pokrenu upravo u mioničkoj opštini“, zaključio je Janković.

Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo PKS, rekla je da komora sa opštinom Mionica ima dobru saradnju.

„Privredna komora Srbije i opština Mionica danas potpisuju prvi zvaničan dokument. I ranije smo imali odličnu saradnju, ali će ovaj sporazum svakako uticati da ona bude još bolja. Sa predsednikom Bobanom Janković smo dogovorili da ćemo u narednom periodu raditi  na otvaranje privrednog kluba, koji će unaprediti poslovni ambijent opštine. Cilj privredne komore jeste da bude dostupan servis svim građanima“, rekla je Branislava Simanić.

 

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Drastičan rast novo
U toku je izgradnja
Ocenite