Saturday, Oct 23, 2021
HomeVestiKrizni štab : Odlažu sve javne manifestacije i sva druga javna okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

Krizni štab : Odlažu sve javne manifestacije i sva druga javna okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

 

 

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je danas održao petu sednicu, na kojoj je doneo Zaključak da se odlažu sve javne manifestacije i sva druga javna okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru do poboljšanja epidemiološke situacije.

Takođe, obavezuju se pravna lica i preduzetnici koja organizuju javna okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru na striktno i dosledno poštovanje mera koje su određene Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

Naredbom o radnom vremenu i prostornim ograničenjima za vreme nepovoljne epidemiološke situacije tokom trajanja zarazne bolesti COVID-19 i Naredbom o zabrani okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru.

Obavezuju se republičke i gradske inspekcije da pojačaju inspekcijsku kontrolu sprovođenja propisanih i naloženih protivepidemijskih mera u skladu sa ovlašćenjima i preporukama Republičkog kriznog štaba, kao i javne ustanove (zdravstvene, predškolske i školske ustanove, republičke i gradske institucije, kao i drugi poslovni subjekti) da se još aktivnije uključe u promociju vakcinacije protiv COVID 19 oboljenja.

Komandant Štaba za vanredne situacije grada Valjeva Lazar Gojković, apelovao je na građane da se vakcinišu, kao i da striktno poštuju mere koje su trenutno na snazi.

 

 

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

U Kolubarskom okrugu
Ocenite