Saturday, Oct 23, 2021
HomeRegionVučić: Molim vas da budete strpljivi, ali AKO KRENU U NASILJE, VI ZAŠTITITE SVOJ NAROD, A MI ĆEMO BITI UZ VAS!

Vučić: Molim vas da budete strpljivi, ali AKO KRENU U NASILJE, VI ZAŠTITITE SVOJ NAROD, A MI ĆEMO BITI UZ VAS!

printscreen Pink

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je obišao kasarnu u Raški, gde je obišao jedinice Vojske Srbije i Žandarmerije, nakon čega je razgovarao sa predstavnicima Srba na Kosovu i Metohiji. Nakon Raške, predsednik je stigao u Kraljevo, gde obilazi jedinicu Žandarmerije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na sastanku sa predstavnicima Srba sa KiM u Raškoj da će otvoreno razgovarati o aktuelnoj krizi na Kosovu i Metohiji.

– Dajte da vidimo šta nam je činiti?

– Molim vas da me sada saslušate i da vidite šta nam je činiti… Ja bih voleo da sačuvamo mir, ali ću vam reći još nešto… Ja ne mogu da vas pozivam da ulazite u sukobe sa bilo kim. Nisam glup da ne vidim da je vaš dogovor da ne dozvolite da vas dalje napadaju. Ali, šta god da se desi Srbija i Beograd će biti uz vas!

– Pred nama je težak period. Tražiće ukidanje Republike Srpske. Sve će da padne na pleća Srbije. I sve će to da traže najmoćnije zemlje sveta. Sa Prištinom je nemoguće razgovarati… Ja bih želeo da budete strpljivi. Oni neće da ispune sporazum. Nemojte da reagujete na nenasilje, ali ako krenu u nasilje, vi zaštitite svoj narod, a mi ćemo biti uz vas, ali imajte u vidu kolika će biti cena za to. Ali, ako oni krenu da upucavaju naše ljude, onda nemamo izbora. Daćemo sve da sačuvamo mir, ali nije Srbija više ona iz 2011. godine – poručio je Vučić.

Pošto je saslušao okupljene predstavnike Srba sa KiM, Vučić je ponovo uzeo reč:

– Rešićemo sve nesporazume, i ja sada imam važnije pitanje i važnije odgovore – počeo je Vučić.

– Neću previše o prošlosti. Neću ni o tome koliko nas je bilo nekad, ni koliko nas je danas. Neću ni o ćutanju na pogrom 2004, ni o tadašnjoj vlasti koja se sakrivala pod sto da vezuje pertle. Neću ni o 2008. godini, ni o sramnom pitaju međunarodnom sudu. Završio sam sa tim – rekao je Vučić i dodao:

– Danas sam shvatio sve, znam šta misli običan narod. Ja nisam tražio da budete uz mene i da budemo zajedno jer nam se nešto sviđa, Na KiM ne postoji nijedna lepa stvar koja se desila, i koja može da se desi. Sasvim sam siguran da dobro znate da smo se borili i trudili da Srpske države sačuvamo a da ne ugrozimo celokupan narod i Srbiju Sada pričamo premeru strasti.

– Nijedno rešenje nije dobro, slažem se. Ali koje je rešenje dobro, a da ne ugrozimo nikoga od vas? Ja sam taj koji je kriv i ja sam molio da ne napadate ROSU, ali ne zato što sam brinuo za njih, već da ne strada ni jedan od naših mladića. Živ nisam bio dok nisam saznao da je Srećko Sofronijević, koji je danas ranjen, dobro.

– Razumem vaš gnev. Rekao sam i Lajčaku, ako ih ne zauzdate vi, zauzdaćemo ih mi!

printscreen Pink

Predsednik je upitao predstavnike Srba na KiM da li su tražili prisustvo medija na šta je dobio potvrdan odgovor.

– Ne razumem zašto će nam kamere na ovakvom sastnaku, ali poštovaću vaš izbor. Saslušaću vas sat ili dva, možda i duže, ali ću odgovoriti na sva vaša

pitanja – rekao je Vučić.

Instagrram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da je zaprepašćen dešavanjima u Mitrovici i da je morao da popije lekove za smirenje.

– Razumeo bih da su nas prebijali kundacima i pendrecima, ali da neko puca na ovaj narod ne mogu da razumem. Ako se ovako nešto desi ponovo mi ćemo imati opšti otpor – rekao je Rakić.

– Branićemo se, ali ne znam da li ćemo moći da se odbranimo. Branićemo se svim raspoloživim sredstvima – rekao je on.

Instagrram/buducnostsrbijeav

Srbi sa KiM su apelovali na Vučića da pošalje vojsku da odbrani srpski narod.

– Predsedniče, morate da razumete nervozu ovog naroda. Mi smo zabrinuti za svoje porodice – rekao je Simić.

Instagrram/buducnostsrbijeav

Više Srba koji prisustvuju sastanku reklo je da su pripadnici ROSU pucali nasumice.

– Ranili su dečka pored nas, šta je sledeće? Samo želimo da znamo da imamo pomoć države i ljude kojima verujemo – rekao je jedan od prisutnih građana.

Srbi sa Kosova i Metohiji zatražili su od Vučića da im potvrdi da je uz njih i istakli da nisu provocirali kosovske Albance, već su da su provokacije uvek dolazile sa druge strane.

– Imamo samo jednu državu, a to je država Srbija! I to smo više puta i pokazali – rekao je jedan građanin goovoreći o situaciji na KiM.

Instagrram/buducnostsrbijeav

Većina Srba je rekla da je zabrinuta za svoju bezbednost, kao i za živote svojih porodica.

– Nemojte da dozvolite da nas tuku i ubijaju – rekao je jedan od prisutnih i istakao da je vereme da i međunarodna zajednica i EU čuju kakva je situacija na KiM.

Podsetimo, kosovska policija je jutros oko 9 časova upala u Severnu Mitrovicu, bacala šok bombe i suzavac, a nakon toga se nekoliko stotina građana okupilo i blokiralo više ulica. Čule su se sirene za uzbunu, zapaljeni su atomobili a jedna osoba je zadobila prostrelnu ranu grudnog koša.

 Nakon Raške, predsednik je stigao u Kraljevo, gde obilazi jedinicu Žandarmerije.

– Ja znam da ako vas država pozove da štitimo naš naropd, da ćete se vi odazvati. Ono što vam ja kažem to da zaštitimo naš narod znači da ćemo da pobedimo. nema predaje, nema povlačenja. Živela Srbija.

 

 

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

 

 

Stomatoloske usluge
Valjevac uhapšen zb
Ocenite