Tuesday, Nov 30, 2021
HomePrivredaOtvara se novi granični prelaz Ljubovija-Bratunac!

Otvara se novi granični prelaz Ljubovija-Bratunac!

 

 

Foto:Izgled graničnog prelaza Bratunac-Ljubovija (opstinabratunac.com)

 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksnadar Vulin izjavio je da se Predlogom zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Srbije i Saveta ministara BiH uvodi novi granični prelaz Ljubovija-Bratunac

Vulin je pozvao poslanike da podrže sporazume koji su na dnevnom redu, rekavši da svaki sporazum koji se napravi sa zemljama u okruženju jeste sporazum koji i našim građanima otvara mogućnosti i daje im priliku da obavljaju svoje obaveze jednostavnije.

– Sporazume koje imamo sa BiH jesu sporazumi koji regulišu naše granične prelaze i pored postojećih uvodi se novi granični prelaz Ljubovija-Bratunac – rekao je Vulin u Skupštini Srbije.

On je dodao da sporazum o pograničnom saobraćaju omogućava građanima ubrzanu proceduru i lakšu saradnju.

– Logično je da ljudi koji žive s obe strane Drine jednostavnije sarađuju. Otvaranjem novog mosta prema nekim mestima ćemo skratiti put za 60 kilometara, a na mostu će biti prva zajednička tačka prelaz – rekao je ministar.

Objasnio je da to znači da građani neće dva puta morati da pokazuju putnu ispravu.

Sporazum sa Austrijom

Govoreći o sporazumu sa Austrijom o saradnji u oblasti zaštite od katastrofa, Vulin je podsetio da je letos „čitava Evropa gorela“ i dodao da nije bilo srpskih vatrogasaca situacija bi, kaže, bila pogubnija.

Prema njegovim rečima, i u Srbiji je prošlog leta bilo više od 1.000 požara, a katastrofa je izbegnuta zahvaljujući radu Sektora za vanredne situacije.

– Imali smo katastrofe u Severnoj Makedoniji, Grčkoj, a naš sektor je pomagao na svim lokacijama. Da nije bilo srpskih vatrogasaca situacija bi bila pogubnija. Tamo gde je stao srpski vatrogasac požar nije prošao, nijedno drvo nije stradalo – podvukao je Vulin.

On je dodao da će Srbija, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, vrlo brzo kupiti dva protivpožarna helikoptera, navodeći da će naša zemlja biti najopremljenija u regionu.

– Hoćemo i moći ćemo da pomognemo region. Srbija razmišlja regionalno, ne mislimo samo o sebi – rekao je Vulin.

Vulin je pozvao poslanike da podrže i Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju o vojnoj saradnji između Vlade Srbije i Vlade Egipta.

– Egipat je moćna zemlja sa izvanrednom vojskom koja ima tradiciju saradnje sa nama. Ovo je odlična prilika da ih upoznamo sa našom odbrambenom industrijom – navodi Vulin.

Izvor:Tanjug

 

 Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

 

KORONU NEĆEMO POBED
Zatvaranje raskrsnic
Ocenite