Thursday, Jan 27, 2022
HomeRegionRHMZ:“Uživajte u lepim danima USKORO nas čeka ZAHLAĐENJE!“

RHMZ:“Uživajte u lepim danima USKORO nas čeka ZAHLAĐENJE!“

 

Foto:valjevonadlanu.rs

 

 

U Srbiji će danas, posle hladnog jutra mestimično sa slabim mrazem i maglom, biti pretežno sunčano. Ovakvo vreme nas, prema najavama meteorologa očekuje do petka, a onda stiže zahlađenje.

– Narednih dana će u jugozapadnom vazdušnom strujanju ka našem delu Evrope priticati sve topliji a vazduh te će preovlađivati sunčano i toplo vreme. Noći će i dalje biti hladne, ponegde uz maglu i ređu pojavu prizmnog mraza, dok će dnevni maksimumi biti u porastu i oko četvrtka koji će najverovatnije biti najtopliji dan u nedelji dostizati i do +24 stepena Celzijusa ponegde – napisao je meteorolog Marko Čubrilo.

Stiže naoblačenje

– U petak već rano ujutro severozapadni, zapadni i jugozapadni deo regiona zahvatiće jače naoblačenje sa kišom,a ponegde i to uglavnom duž Jadrana može biti i grmljavinskih pljsukova. U toku dana ova oblačnost vezana za hladan front premeštaće se dalje na jugoistok i zahvatiti veći deo regiona donoseći naoblačenje, kišu, jak severozapadni vetar i zahlađenje tako da bi planine preko 900 metara nadmorske visine mogle imati prolazno jak, vlažan, sneg. Pogoršanje bi najaksnije treblo zahvatiti jugoisotk Srbije tek u noći ka suboti – najavio je Čubrilo.

Uskoro pomeramo kaza
Krizni štab odluči
Ocenite