Tuesday, Nov 30, 2021
HomeVestiDržavna pomoć 1. novembra,30 evra prvo ide penzionerima,ostalim građanima stiže kasnije

Državna pomoć 1. novembra,30 evra prvo ide penzionerima,ostalim građanima stiže kasnije

Ilustracija/valjevonadlanu.rs

Penzioneri će prvi dobiti još 30 evra pomoći od države – 1. novembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 2. i 3. novembra, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

– Država nastavlja da pomaže i privredi i građanima i 1. novembra ćemo, kao što sam i obećao, već isplatiti najveći deo građana. Drugih 30 evra pomoći države penzioneri će dobiti 1. novembra, a 2. i 3. novembra ćemo isplatiti ostale građane – rekao je Mali.

Ističe da se, kako je rekao, „verovali ili ne ukupno 5,767 miliona građana prijavilo za pomoć ili skoro svako ko živi u Srbiji“.

Na pitanje šta mogu da urade građani koji su promenili banku nakon što su se prijavili za dobijanje državne pomoći, Mali je rekao će tim građanima država automatski otvoriti namenski račun u toj banci u kojoj je neko već imao račun, kako bi mogao tu da dobije novčanu pomoć.

– Dakle 1. novembra kreću isplate i do 3. novembra svi će biti isplaćeni (koji su se za to prijavili). Očekuje nas i 20 evra u decembru, što je bio deo rebalansa budžeta – naveo je Mali.

Kaže da od 15. do 30. novembra traje prijava preko portala Uprave za trezor za one koji se nisu prijavili za pomoć od 30 evra isplaćenih u maju i za 30 evra u novembru, a koji žele da dobiju 20 evra u decembru ili sada ispunjavaju uslove – u međuvremenu su dobili prebivalište ili ličnu kartu, ili postali punoletni.

Ministar finansija je rekao da će za manje od dve godine, kada se sve sabere, svaki punoletni građanin Srbije dobiti 200 evra poklona ili novčane podrške od države, a svi penzioneri ukupno 500 evra. Podsetio je da je ranije najavljeno da će država isplatiti još 20.000 dinara državne pomoći penzionerima u februaru i martu naredne godine.

 

 Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Zagađenje vazduha u
Od ponedeljka novča
Ocenite