март 29, 2024
Valjevo

Ružičić: Nema razloga za odlaganje početka drugog polugodišta u centralnoj Srbiji

Podelite post:

Foto:Arhiv

 

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da nema razloga za odlaganje početka drugog polugodišta u centralnoj Srbiji, budući da je do 11. januara udeo dece školskog uzrasta u ukupnom broju zaraženih korona virusom bio tri odsto, dodavši da će se u sredu znati tačan model nastave za drugo polugodište.

Drugo polugodište u centralnoj Srbiji počinje 24. januara, a učenici osnovnih škola u Vojvodini od danas nastavu neposredno pohađaju, dok srednjoškolci primenjuju kombinovani model – jedan dan nastava u školi, drugi onlajn.

Ružić je za RTS rekao da će se na sledećem sastanku Tima za škole odlučivati o modelu nastave za centralnu Srbiju.

„U sredu će se znati tačan model nastave za drugo polugodište. Epidemijska situacija se proverava i o modelu nastave odlučuje na nedeljnom nivou“, podsetio je Ružić.

Prema njegovim rečima, ukoliko bi došlo do spajanja gripa i korona virusa i sličnih kompilakcija, model nastave bi se tome prilagođavao, ali da sigurno neće biti odlaganja.

Ružić je naveo da je na sastanku Tima za škole istaknuto da se podigne pažnja na ličnu higijenu, provetravanje prostorija, obaveze nošenja maske tokom boravka u školi, dodajući da su deca dosad pokazala visok stepen discipline i odgovornosti.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X