Sunday, Jul 3, 2022
HomeVestiNajveća auto-litija kreće iz Beograda do Crne Gore!

Najveća auto-litija kreće iz Beograda do Crne Gore!

Auto-litija u znak podrške građanima Crne Gore koji protestuju protiv usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti 23. avgusta kreće iz Beograda i ići će skoro do granice sa Crnom Gorom, najavljuje Željko Čurović, predsednik Saveza Srba iz Crne Gore sa sedištem u Beogradu.

Građani će se okupiti 23. avgusta u sedam sati ujutru na parkingu ispred beogradskog Centra „Sava“, a do 13 časova bi trebalo da stignu do manastira Kumanica, koji se nalazi skoro na samoj granici između Srbije i Crne Gore.

Okupljenima obratiti episkop Mileševski Atanasije, po čijem se blagoslovu litija i održava, predstavnici zavičajnih udruženja, a organizovan je i kulturni program, rekao je Čurovicć za Sputnjik.

– Naš je cilj da pripomognemo i da damo podršku zaštiti, ne samo Srpske pravoslavne crkve već i zaštiti građanskih prava u Crnoj Gori. Ovog puta su ugrožena građanska prava Srba, sutra mogu biti ugrožena prava drugih naroda ili nacionalnih manjina. Mi stojimo u zaštiti onoga što je ljudsko – objašnjava Čurović.

Od manifestacija podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi, kako kaže Čurović, niko ne treba da se plaši.

– Mislim da je dosta podela na ovim prostorima. Ta floskula o Velikoj Srbiji nema nikakve veze sa nama, a uopšte ni sa Srbima. Mi smo jednokrvna braća, a to što je neko primio drugu veru, ne mora da znači da smo različiti i da nam neko uvek baca kost da nas zavađa. Mi samo hoćemo da uputimo jednu jaku poruku svim građanima Crne Gore, ne samo Srbima. Naravno da nam je na duši i srcu da se obratimo našoj braći, rođacima, komšijama prijateljima Srbima da izađu na izbore jer 30. avgusta jeste “dan D“. Ako ostane kao što je do sada, sutra će biti ugrožena neka druga grupacija u Crnoj Gori – kaže Čurović za Portal Valjevo na dlanu .

DOŠLO JE VREME NJEGOŠEVE CRNE GORE! Najveća auto-litija kreće iz Beograda do Crne Gore!

RAZGOVOR O VAŽNIM N
VAŽNA INFORMACIJA !
Ocenite