Wednesday, Sep 28, 2022
HomeVestiPOČINjE ČEŠLjANjE IMOVINE – Formiran tim za proveru računa svih političara

POČINjE ČEŠLjANjE IMOVINE – Formiran tim za proveru računa svih političara

IMOVINA političkih funkcionera, privrednika, ali i „običnih“ građana biće na skeneru od marta sledeće godine, a svako ko ne bude mogao da dokaže njeno poreklo, odnosno da su nekretnine, novac i vozila koje poseduje stečeni na zakonit način suočiće se sa drakonskim kaznama i ogromnim porezima.

Prema Zakonu o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu (usvojen u februaru, a stupio na snagu 11. marta), za „lov“ na nelegalnu imovinu biće zadužen poseban sektor Poreske uprave, koji je, kako nam je rečeno u ovoj instituciji, već formiran:

– Poreska uprava je spremna da sa početkom primene zakona pokrene postupke iz svojih nadležnosti u skladu sa Zakonom o utvrđivanju porekla imovine.

U ovu posebnu jedinicu Poreske uprave, po Zakonu, svoje eksperte treba da delegiraju i MUP, NBS, Uprava za sprečavanje pranja novca, Agencija za sprečavanje korupcije, Republički geodetski zavod, Agencija za privredne registre i Centralni registar, depo i kliring hartija od vrednosti. Oni za to imaju rok do polovine decembra, a početkom septembra trebalo bi da budu usvojeni i svi podzakonski akti koji će detaljnije regulisati primenu ovog zakona.

Danas je Preobražen
NOVI PAKET MERA ZA S
Ocenite