Sunday, Jul 3, 2022
HomePrivredaDirektna subvencija od 350 evra za svaki ležaj i 150 evra za svaku sobu-Doneta nova mera za hotelijere

Direktna subvencija od 350 evra za svaki ležaj i 150 evra za svaku sobu-Doneta nova mera za hotelijere

Turizam i ugostiteljstvo su teško pogođeni sektori tokom pandemija virusa korona, a u posebnom problemu su gradski hotelijeri.

Dobar deo domaćeg stanovništva je „spas“ usred leta potražio van grada, na planinama i jezerima, pa gazde apartmana i hotela u tim regijama nemaju mnogo izazova. Gradski hoteli su, pre svega, prazni zatošto nema stranih turista.

Danas je održano predstavljanje mera koje bi pomogle ovom sektoru da uspešnije prebrodi krizu, a odlučeno je da će gradski hotelijeri dobiti od države direktnu subvenciju od 350 evra za svaki ležaj i 150 evra za svaku sobu.

Direktna subvencija je 1.247.171.000 dinara

– Ovo je nova, sektorska mera za ublažavanje posledica aktuelne pandemije, koja je ugrozila ugostiteljstvo – rekao je danas na skupu ministar finansija, Siniša Mali.

Ministar je nakon sastanka sa predstavnicima gradskih hotelijera u Privrednoj komori Srbije rekao da je jedini uslov za korišćenje pomoći da hotelijeri do kraja 2020. ne otpuste više od 10% radnika.

Takođe je naveo da će za desetak dana Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objaviti javni poziv za hotelijere, radi preciziranja kriterijuma za prijavu. Očekuje se, kako kaže Mali, da će novac stići u ruke hotelijera krajem septembra, a najkasnije početkom 10. meseca.

Sumnja se da je majk
Cene goriva ostaju s
Ocenite