Wednesday, Sep 28, 2022
HomeRegionAKTUELNOSTI IZ REGIONA – CRNA GORA do 17h glasalo 68% građana

AKTUELNOSTI IZ REGIONA – CRNA GORA do 17h glasalo 68% građana

Veća izlaznost na jugu nego na severu zemlje – do 17h glasalo više od 68 odsto građana u Crnoj Gori

Danas se u Crnoj Gori održavaju parlamentarni izbori i uporedo sa njima i lokalni izbori u opštinama Budva i Кotor, Andrijevica i Gusinje.

Crnogorci 11. parlamentarne izbore dočekuju duboko podeljeni, u atmosferi podignutih političkih tenzija između vladajuće DPS Mila Đukanovića i opozicije, a iz oba tabora poručuju da očekuju pobedu.

Naše kolege  su na terenu i prate najnovija dešavanja.

17.36 – Misterija ispred Vlade Crne Gore

Pred zgrade Vlade i Skupštine u centru Podgorice pre oko pola sata stigla je kolona od pet vatrogasnih vozila. Iz Službe zaštite i spasavanja objašnjeno je da se radi o uobičajenim aktivnostima.

17.22 – Izlaznost do 17 časova

Centar za monitoring i istraživanja saopštio je da je do 17 sati u Crnoj Gori glasalo ukupno 68,4 odsto birača. Po ovim podacima, u Podgorici je glasalo 70,9 odsto upisanih birača, na severu 64 odsto, a u južnom delu 69,6 odsto.

16.40 – Kapetan i 10 vojnika napustili položaj i otišlo na glasanje

Kapetan i 10 vojnika koji su poslati na ispomoć policiji na čuvanje granice Kula, u blizini Rožaja demonstrativno su predali oružje i otišli u Nikšić na glasanje.

16.34 – Nikšić rekorder po izlaznosti

Prema podacima CDT u Crnoj Gori je do 16 sati glasalo 65,1 odsto upisanih birača, što je za 9 odsto više nego na parlamentarnim izborima 2016. godine kada je glasalo 56 odsto upisanih birača.

U Nikšiću je do 16 sati glasalo čak 71 odsto upisanih birača, u Beranama 68,8, a u Budvi 66 odsto.

16.15 – U Podgorici izlaznost do 15 sati 63 odsto upisanih birača

Prema podacima Gradske izborne komisuje u Podgorici je do 15 sati izašlo 63 odsto upisnih birača, Prema najnovijim podacima u Pljevljima je do 13 sati glalsalo 65 upisanih birača, a u Beranama je tokom prepodneva izlaznost bila za 10 odsto veća nego 2016. godine. U Bijelom Polju je do 13 sati glasalo 55,05 odsto upisanih birača.

16.05 – 80-godišnjaku poništen glas u Podgorici

Birača od 80 godina danas je sa biračkog mesta odvezla policija nakon što mu je prethodno poništen glas jer, kako mu je rečeno, „nije dobro prekalupio listić .

14.40 – Okršaj na biračkom mestu u Nikšiću 

Došlo je do verbalnog okršaja među glasačima i kontrolorima na biračkim mestima.

13.50 – Predsednik Prave Crne Gore i kandidat za poslanika velike narodne koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Marko Milačić glasao je danas na parlamentarnim izborima i ocenio da velila izlaznost pokazuje da se narod oslobodio i da će opozicija proslaviti veliku pobedu.

„Ovo nije pitanje političkih partija, ovo nije pitanje politike, ovo je pitanje naše dece, naših porodica, našeg obraza i časti, našeg dostojanstva. To mi branimo danas u Crnoj Gori“, rekao je Milačić nakon što je u društvu sinova glasao u Podgorici .

Visoka izlaznost je i na drugim biračkim mestima na albanskoj opštini Tuzi.

Tako je na biračkom mestu broj 2 u osnovnoj školi u Tuzima do 10 sati od 870 upisanih glasalo 9,74 odsto. Na biračkom mestu broj 6, od 632 upisanih glasaloje skoro 13 odsto, a na mestu broj 3 od 445 upisanih glasalo je 9 odsto.

Predsednik opštine i nosilac albanske liste Nik Đeljošaj  je izjavio da se nada da će izbori proći u najboljem redu, nada se da će njegova lista ostvojiti maksimalan broj mandata i pozvao sugrađane da izađu na glasanje.

 

VALJEVO - Delimično
Nova pomoć države
Ocenite