Thursday, Oct 6, 2022
HomePrivreda„Mlekara Ub“ dobila sertifikate za izvoz mleka u Kinu

„Mlekara Ub“ dobila sertifikate za izvoz mleka u Kinu

„Mlekara Ub“  dobila je  sertifikate za izvoz mleka u Kinu, odnosno da će kontejnerskim saobraćajem isporučivati mlečne proizvode i mleko za bebe u tu zemlju,izjavio je  ministar poljoprivrede  Branislav Nedimović .

„Mlekara Ub“ koja među potrošačima u zemlji i regionu, ali i u EU i u Rusiji, postaje sve poznatija zahvaljujući brendu “Dr Milk” i kvalitetu široke palete proizvoda.

To je prvi put da se mlečni proizvodi iz Srbije izvoze u Kinu. Poslali smo uzorke, potpisali ugovore i sada očekujemo prve isporuke. Za početak će u Kinu ići naš HoReCa program, odnosno namazi za kulinarstvo koje bi plasirali širom Kine po restoranima i hotelima. Potom planiramo širenje izvoznog asortimana. Sada nam je fokus na proizvodnji punomasnog sira u salamuri, poznatijeg pod nazivom feta sir, koji kinesko tržište želi – trenutno radimo na probnoj proizvodnji i brzo ćemo biti spremni za lansiranje – ponosno ističe „generalni direktor Ružica Blizanjac“ dodajući da je projekat dobijanja sertifikata za izvoz u Kinu realizovan zahvaljujući inicijativi resornog Ministarstva za poljoprivredu.

Mlada i uspešna kompanija ,uspela je da postane vidljiva u kratkom periodu ,kako na domaćem,tako i na stranom  tržištu .

Mlekara je privatizovana 2011. godine i vlasnik od tada kontinuirano ulaže u modernizaciju i automatizaciju proizvodnog pogona. Konstantno se radi na proširenju asortimana i ispitivanju potreba i zahteva potrošača. Kombinacijom kvalitetne sirovine i tehnologije, te stučnog kadra i njihovog znanja, kao i dobre proizvođačke prakse i uslova proizvodnje, uz zaista visoko kvalitetne i zdravstveno bezbedne proizvode. Poseduje  IFS standard koji je najzahtevniji standard u oblasti kvaliteta i bezbednosti hrane, ali i standarde HCCP i ISO 22000. Takođe, modernim vizuelnim identitetom i brojnom ponudom svakog dana pridobija  sve vise lojalnih potrošača.

Uspešna kompanija je počela sa radom kao porodični biznis .

„Mlekara Ub“ bila je državna firma. Godine 1982. nastala je pod imenom „Dehran“, firme koja je poslovala u sklopu kompanije PIK „Ub“. Privatizovana je 2011. godine, biznis su započela dva brata, a u posao su se vremenom uključivala i deca.

– Mnogo je veće zadovoljstvo raditi u porodičnoj kompaniji, ali je istovremeno i velika odgovornost jer mi, kao porodica, treba da budemo primer svim našim zaposlenima koji su i naša najveća snaga – ističe generalni direktor ,Ružica Blizanjac .

Portal  “ Valjevo na dlanu-Kolubarski i Tamnavski region “  – želi vam još mnogo  uspešnih  poslovnih poduhvata i dobrih poslovnih prilika !

OGLASILA ER SRBIJA:
Apel našim građani
Ocenite