Tuesday, Jun 28, 2022
HomePrivredaKredit na reč do 90. 000 dinara – u Banci gde nemate otvoren račun

Kredit na reč do 90. 000 dinara – u Banci gde nemate otvoren račun

NBS donela je nove mere među kojima rešenje u banci daje mogucnost,da licu  koje ne prima zaradu  preko računa u njoj dobiti kredit do 90.000 dinara.

Za te kredite sa rokom dospeća do dve godine banke će moći da kao dokaz o zaposlenju i zaradi ili penziji u poslednja tri meseca da prihvate i potpisanu izjavu dužnika, datu pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću.

Prema navodima banaka , koristiće ga verovatno najviše roditelji čija deca polaze u školu za nabavku svega što đacima treba na početku školske godine.

U tom slučaju kada se taj iznos podeli na 24 meseca, veoma je mala rata, a kako se radi o preporuci NBS, banke nisu dužne da izvrše rezervacije u odnosu na to, što deluje stimulativno na njih da daju takve kredite ,gde će izjava imati meničnu snagu .

Sa druge strane Dejan Gavrilović, predsednik organizacije potrošača- Efektiva, kaže da će banke te kredite možda odobravati dugogodišnjim, sigurnim klijentima, ali to naravno ne znači da će svako ko uđe u banku potpisati izjavu i iz nje izaći sa toliko novca  Ove mere imaju cilj da se stimuliše potrošnja građana i na taj način doprinese jačanju privredne aktivnosti, odnosno ublaži njen pad u trećem i četvrtom kvartalu – rekao je prof. dr Mlađen Kovačević .

Kako kaže, teško je reći hoće li se građani odlučiti da se zaduže kada nas zbog mogućeg jačanja epidemije koronavirusa očekuju neizvesna jesen i zima u smislu uticaja pandemije na privredna kretanja u zemlji .

 

VOZAČI OPREZ! Poče
Večeras stiže zahl
Ocenite