Wednesday, Sep 28, 2022
HomeVestiVojska Srbije podigla avione, helikoptere i bespilotne letelice, a paljba sa zemlje ne prestaje!

Vojska Srbije podigla avione, helikoptere i bespilotne letelice, a paljba sa zemlje ne prestaje!

Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem „Sadejstvo 2020“ biće održana sutra od 12 časova na Privremenom poligonu „Pešter“, uz direktan prenos na Prvom programu Radio-televizije Srbije,danas  je izvedena generalna proba  .

Na vežbi „Sadejstvo 2020“ učestvuje oko 2.800 pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, više od 150 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova. Među njima je veliki broj modernizovanih sredstava i sredstava iz razvoja odbrambene industrije koja će prvi put zajedno dejstvovati na jednoj ovakvoj vežbi.

Biće prikazan deo sposobnosti jedinica Vojske Srbije, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane sa borbenom grupom iz sastava Kopnene vojske i 72. brigadom za specijalne operacije i 63. padobranskom brigadom. U skladu sa brojem angažovanih jedinica reč je o jednoj od većih vežbi imajući u vidu i angažovanje novih sredstava kojima je u prethodnom periodu opremljena Vojska Srbije.

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće Združenoj taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem Vojske Srbije „Sadejstvo 2020“ u subotu, 10. oktobra 2020. godine od 12 časova na Privremenom poligonu „Pešter“. Vežbi će prisustvovati i ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Na vežbi će učestvovati oko 2.800 pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, više od 150 borbenih i neborbenih vozila i borbenih sistema i oko 40 vazduhoplova.

 

Zabrinjava porast no
Vozačima se savetuj
Ocenite