Wednesday, Sep 28, 2022
HomePrivredaSLEDI VAM KAZNA AKO NISTE PLATILI OVU DAŽBINU- Poreska uprava Srbije objavila upozorenje

SLEDI VAM KAZNA AKO NISTE PLATILI OVU DAŽBINU- Poreska uprava Srbije objavila upozorenje

Fizička lica koja ostvaruju prihode iz inostranstva, a nisu izmirila sve obaveze u vezi sa plaćanjem poreza i doprinosa na zarade, trebalo bi da sama izmire obaveze pre otpočinjanja poreske kontrole ili podnošenja zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, saopšteno je iz Poreske uprave.

U saopštenju se navodi da je Poreska uprava na osnovu podataka o uplatama iz inostranstva i njihovim poređenjem sa podnetim poreskim prijavama o obračunatom i plaćenom porezu i doprinosima na zaradu od strane fizičkih lica, ustanovila veliko nepoštovanje poreskih propisa i identifikovala ta fizička lica.

Ovi prihodi se, kako navode iz Poreske uprave, ostvaruju po osnovu pružanja raznih vrsta usluga, a najčešće je reč o razvoju softvera, prevođenju, držanju časova stranih jezika, promocije, grafičkog dizajna.

Nepoštovanje propisa je ustanovljeno i kod fizičkih lica koja prihode ostvaruju na društvenim mrežama  kao što su jutjuberi, influenseri, zatim internet klađenja i slično, kao i kod lica koja su izdavala sopstvene nepokretnosti do 30 dana, tzv.stan na dan,lokale i sl…

Iz PU pozivaju građane da sami izmire obaveze, pre pokretanja postupaka od strane poreskih organa, kako bi izbegli prekršajnu odgovornost.

Dodatne informacije mogu se dobiti pozivanjem kontakt centra na brojeve telefona: 011-33-10-111 ili 0700-700-007 ili neposredno na šalterima Vaš poreznik u filijalama Poreske uprave.

eZakazivanje za PCR
DANAS JE VELIKI PRAZ
Ocenite