Wednesday, Sep 28, 2022
HomePrivredaSTIŽU VEĆI RAČUNI ZA STRUJU-KAKO DA IZBEGNETE PAPRENE CENE !

STIŽU VEĆI RAČUNI ZA STRUJU-KAKO DA IZBEGNETE PAPRENE CENE !

Noćna, odnosno niža tarifa je čak četiri puta povoljnija od dnevne i svima traje osam sati, ali ne počinje svuda u isto vreme.

Sa hladnim vremenom dolazi nam i sezona većih računa, kada se mnogi korisnici električne energije dogrevaju uz električne aparate ili njih generalno koriste u svrhu grejanje. Grejanje pomoću ektrične energije nije jeftino, pa u toku zimskih meseci mnoga domaćinstva obično po nižoj tarifi pale kućne aparate poput veš mašine i mašine za sudove, ali i šporete.

Noćna, odnosno niža tarifa je čak četiri puta povoljnija od dnevne i svima traje osam sati, ali ne počinje svuda u isto vreme.

Doba primene niže tarife, kako nam je objašnjeno iz EPS-a, određeno je Metodologijom za određivanje cene električne energije za javno snabdevanje koju je usvojila Agencija za energetiku Republike Srbije (AERS).

„Radi obezbeđivanja uravnoteženog rada elektroenergetskog sistema i sprečavanja preopterećenja uređaja i opreme, doba primene „niže dnevne tarife“ u Srbiji počinje između 22.00 i 24.00 časa i traje neprekidno osam časova“, rekli su nam nadležni iz preduzeća „Elektroprivreda Srbije“.

U Valjevu i  Centralnoj Srbiji korisnicima električne energije struja po nižoj tarifi obezbeđena je u trajanju od 22.00 do 6 sati ujutru.

U Valjevu još šest
Direktor „Vodovoda
Ocenite