Wednesday, Sep 28, 2022
HomeVestiDirektor „Vodovoda“ podneo ostavku

Direktor „Vodovoda“ podneo ostavku

Direktor valjevskog „Vodovoda“ Đorđe Milanović (SPS) podneo je ostavku na tu funkciju, iako mu direktorski mandat još uvek nije istekao. Milanović je u pisanoj ostavci, koja će se naći danas pred odbornicima lokalnog parlamenta, naveo da se na taj korak odlučio iz ličnih razloga.

Tu informaciju Milanović je potvrdio za portla Patak online. Milanović je pre tri godine putem konkursa izabran za direktora „Vodovoda“, a čelno mesto ovog JKP napušta godinu dana pre isteka mandata.

Milanović će se, nakon što odbornici na današnjem zasedanju formalno prihvate njegovu ostavku, vrati u Gradsku upravu, gde ga čeka „zamrznuto“ radno mesto, odakle je prvo postavljen za direktora „Vidraka“, a potom i za direktora „Vodovoda“.

Milanović je na poslednjim lokalnim izborima bio kandidat za gradonačelnika SPS, partije koja je posle više godina, sada u opoziciji u Valjevu.

Odbornici lokalnog parlamenta na današnjoj sednici trebalo bi da postave vršioca dužnosti direktora JKP „Vodovoda“, a spekuliše se da će to biti Ivan Filipović, iz redova zaposlenih.

Tako će „Vodovod“ biti još jedno preduzeće u nizu kojim upravlja direktor u statusu vršioca dužnosti. Valjevo, verovatno, drži neslavan rekord u Srbiji po broju vršioca dužnosti direktora u gradskim preduzećima i ustanovama, čiji je osnivač lokalna samouprava.

STIŽU VEĆI RAČUNI
AKADEMIJA STRUKOVNIH
Ocenite