Sunday, Jul 3, 2022
HomeSport„RVAČKI KLUB MLADOST“ IZ VALJEVA NA DVA PRVENSTVA SRBIJE-OSTVARIO ZAPAŽEN REZULTAT

„RVAČKI KLUB MLADOST“ IZ VALJEVA NA DVA PRVENSTVA SRBIJE-OSTVARIO ZAPAŽEN REZULTAT

Fotografija: arhiv Rvački klub Mladost
Rvački klub Mladost iz Valjeva proteklog vikenda nastupao na dva Prvenstva Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom i to u uzraznim kategorijama U-13 (stariji pioniri) i U-23 (mlađi seniori) gde su ostvareni zapaženi rezultati
IMG_20201024_145417.jpg
VUK LEKIĆ (u sredini)
Naime, u subotu 24.10.2020. godine, u Petrovcu na Mlavi, održano je Prvenstvo Srbije za mlađe seniore na kome su nastupali rvači valjevske „Mladosti“. David Petrović je ostao bez plasmana, porazom od Gajića iz šabačkog „Viteza“, međutim, on je nastupao u starijoj uzrasnoj kategoriji i od njega se uz dalji rad očekuju veći dometi, dok je Lekić Vuk nastavio niz osvajanja medalja u seniorskoj konkurenciji osvajanjem bronzane medalje. Do bronzanog odličja on je došao efektnom pobedom nad Savićem iz šabačkog „Viteza“ u četvrtfinalu, u polufinalu je zaustavljen u uzbudljivom meču od strane Branka Kovačevića rvača beogradskog „Radničkog“, ujedno i osvajačem prvenstva, dok je u borbi za treće mesto u prvoj rundi savladao Kostića predstavnika „Radničkog“ iz Sombora.
U nedelju 25.10.2020. godine u Kanjiži, održano je Prvenstvo Srbije za starije pionire, na kome su nastupali kao predstavnici RK „Mladost“ Uroš Kojić, Ognjen Pešić, Ognjen Stanojević i Veljko Mitrović. Kojić i Pešić su se okitili bronzama uz isti skor, 3 pobede i jedan poraz. Ostaje žal za zlatnim odličjem Kojića koji je bio favorit turnira i koji je u poslednjim sekundama polufinalnog meča izgubio prednost.
Rukovodstvo „Mladosti“ je zadovoljno ostvarenim rezultatima na dosadašnjim turnirima sa obzirom na pauze u treniranju zbog situacije sa pandemijom. Nakon ovog vikenda rvači mladosti nastavljaju dalji rad na pripremama za turnire u slobodnom stilu nakon čega nastupa pauza u takmičenjima i sva energija se usmerava na održavanje Svetskog Prvenstva u Beogradu.
sa poštovanjem
Dušan Arsenijević, sekretar RK Mladost

IMG_20201025_135628.jpg

Област са прилозима
IZ ŠTABA ZA VANREDN
VLADA SRBIJE USVOJIL
Ocenite