Monday, Jun 27, 2022
HomePrivredaVLADA SRBIJE USVOJILA UREDBU O POMOĆI FIRMAMA POGOĐENIM KORONOM

VLADA SRBIJE USVOJILA UREDBU O POMOĆI FIRMAMA POGOĐENIM KORONOM

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći kroz dokapitalizaciju firmi radi otklanjanja poremećaja u privredi prouzrokovanih epidemijom zarazne bolesti Covid-19.

Kako se navodi u saopštenju sa sednice Vlade, ovom uredbom bliže se uređuju uslovi i kriterijumi za ocenu usklađenosti državne pomoći koja se dodeljuje radi podizanja likvidnosti kroz dokapitalizaciju učesnika na tržištu, a koji se suočavaju sa finansijskim poteškoćama zbog epidemije.

Na sednici je usvojena izmenjena Uredba o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Covid-19, kojom se propisuje obaveza za preduzetnike koji obavljaju delatnost u oblasti trgovine na malo, u trgovinskim centrima i sličnim objektima, da na vidnom mestu postave obaveštenje o obaveznom nošenju ličnih zaštitnih maski i da angažuju lice koje će biti odgovorno za poštovanje ove mere.

Nagrada za devet najuspešnijih gradova u borbi protiv sive ekonomije

Vlada Srbije je, u okviru kampanje za podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije, obezbedila i 180.000 evra u dinarskoj protivvrednosti za najuspešnijih devet gradova, gradskih opština i opština, u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2020“.

Ovaj nagradni fond biće dodeljen 2021. godine najbolje plasiranim gradovima i opštinama, preko Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, navodi se u saopštenju sa sednice Vlade Srbije.

"RVAČKI KLUB MLADOS
Danas je SVETA PETKA
Ocenite