Tuesday, Jun 28, 2022
HomeRegionDIGITALIZACIJA APR-a : Ministarka pružila podršku

DIGITALIZACIJA APR-a : Ministarka pružila podršku

Anđelka Atanasković, MINISTARKA privrede izrazila je danas spremnost da ministarstvo pruži podršku u realizaciji budućih planova Agencije za privredne registre naročito u oblasti digitalizacije, saopšteno je iz Ministarstva.

Uvodenjem elektronskih usluga smanjila bi se suvišna papirologija i dodatno unapredilo poslovanje privrednih subjekata, istakla je ona posle posete APR-u gde je razgovarala sa direktorom Milanom Lučićem o planovima te agencije.

Do posete je došlo u okviru upoznavanja sa resorom i radom agencija u nadležnosti ministarstva.

Atanasković je istakla značaj APR-a iz perspektive privrednika kojima transparentni podaci iz elektronskih registara predstavljaju dragoceni izvor informacija koje značajno olakšavaju poslovanje i unose vecu pravnu sigurnost.

Lučić je ministarku upoznao sa nadležnostima i tekućim poslovima Agencije, kao i radom arhiva APR u Rakovici u okviru kojeg će korisnici moći, još na jednom mestu, da obavljaju administrativne poslove u Agenciji.

Predstavnici Agencije su upoznali ministarku privrede i njene saradnike sa aktivnostima koje su preduzete na objedinjavanju arhive značajne za privredu zemlje, koja datira od 1947. godine do danas i koju cini oko 35 km papirne arhivske građe i dokumentarnog materijala.

Radi se o građi nastaloj u radu Agencije kao i ona koja je preuzeta od drugih državnih organa u cijoj je nadležnosti bilo vođenje registara pre osnivanja Agencije.

U VALJEVU Žena izbo
Ocenite