Wednesday, Sep 28, 2022
HomeVestiDom zdravlja u Kovid sistemu od četvrtka 12.novembra

Dom zdravlja u Kovid sistemu od četvrtka 12.novembra

Uprava Doma zdravlja Valjevo obaveštava sugrađane da će se od četvrtka 12. novembra od 7 časova pregledi pacijenata sa respiratornim infekcijama i testiranje na KOVID-19 obavljati u glavnoj zgradi Doma zdravlja  u Železničkoj br. 12 

Razlog, preopterećenost kapaciteta postojeće  KOVID ambulante u Novom naselju, gde su zbog povećanog broja pregleda i testiranja sve teži uslovi za rad osoblja i pregled  pacijenata . U ponedeljak je pregledano čak 300 građana, za dane vikenda ukupno 470, dok je prosečan dnevni broj PCR testiranja 150 u utorak čak  180 . Zbog toga je direktor dr Branka Antić, nakon održanog kolegijuma, odlučila da reorganizuje rad svih službi kako bi bilo omogućeno da raspoloživi prostor glavne zgrade bude KOVID Dom zdravlja.

Svi građani pozitivni na KOVID i sa sumnjom na infekciju virusom SARS-CoV-2 dolaziće na glavni ulaz Doma zdravlja. Gde  će ih medicinsko osoblje  uputiti na lekarski pregled koji će biti na drugom spratu zgrade. Analiza krvi se sprovodi u laboratoriji na prvom spratu, dok su PCR testiranje i rendgen u prizemlju. Deca i školska omladina sa respiratornim infekcijama biće pregledana na Pedijatriji, na prvom i drugom spratu.

Ginekologija će takođe imati KOVID ambulantu. Žene koje imaju potrebu za ginekološkim pregledom, a pozitivne su ili sumnjaju na KOVID ulaze na glavna vrata Doma zdravlja, a trudnice i žene koje nemaju simptome respiratorne infekcije na bočna pokretna vrata, u blizini Službe hitne pomoći.

Planirano je da vojni šator bude postavljen na parkingu preko puta Doma zdravlja, gde će pacijenti sa blažim simptomima moći da sačekaju svoj red i biće prozvani, dok će prednost imati pacijenti sa težom kliničkom slikom.

Raspored službi po ambulantama za pacijente bez sumnji na respiratornu infekciju:

Od četvrtka će u ambulanti Novo naselje za pacijente bez respiratornih infekcija u smeni raditi tri specijalista opšte medicine, kao i dva pedijatra, za preglede dece koja nemaju simptome prehlade. Radiće se i laboratorijske analize.

Specijalisti Medicine rada radiće u ambulanti u Domu penzionera.

Preventivni deo rada Pedijatrije, kao letos, biće realizovan u ambulanti Peti puk – savetovalište, ultrazvuk kukova i sistematski pregledi.

Napominjemo da će KOVID ambulanta u Novom naselju još danas u sredu  11. novembara  raditi uobičajeno  sa pacijentima sumnjivim na infekciju korona virusom,  od 7 do 21 sat.

Obustava saobraćaja
Još jedna žrtva i
Ocenite