Sunday, Jul 3, 2022
HomeEkologija„Climathon Valjevo”- onlajn manifestacija sutra

„Climathon Valjevo”- onlajn manifestacija sutra

Fotografija: arhiv portala Valjevo na dlanu

„Climathon Valjevo“ ove godine održava se u onlajn formi, a organizator je Udruženje iRevolucija. Manifestacija počinje sutra u 10 i završava se u 18 časova , organizatori navode da „Climathonom Valjevo“ žele da postignu da se o klimatskim problemima javno govori i donose rešenja tokom cele godine.

Osluškujući  građane našeg grada i njihove primedbe na račun teškog valjevskog smoga, koji nas svake zime truje, odlučili smo da je vreme da nešto preduzmemo kako bi se to promenilo. U našem gradu u proteklim godinama sprovedeni su različiti projekti koji doprinose rešavanju problema aerozagađenja, međutim, šira javnost nije upoznata sa rezultatima istraživanja i izveštavanja i ovom prilikom želimo da stvorimo polje koje podstiče kritičko razmišljanje i umrežavanjem lokalne zajednice , navodi se u saopštenju iRevolucije .

„Climathon Valjevo“ je deo ovog globalnog pokreta i održaće se u isto vreme i na isti način kao i ostali događaji koji se organizuju širom sveta. „Climathon“ je jedna od najmasovnijih kolektivnih klimatskih akcija u svetu, godišnje okuplja hiljade ljudi u preko 145 gradova i 55 zemalja na svim kontinentima.

U Lajkovcu uhapšeni
NESTALA MAJKA SEDMOM
Ocenite