Monday, Jun 27, 2022
HomeVestiRekordan broj obolelih u Kolubarskom okrugu

Rekordan broj obolelih u Kolubarskom okrugu

Prema podacima ZZJZ , pozitivnih slučajeva na zarazu korona virusom u Kolubarskom okrugu u jednom danu postigao je rekordan broj od 114 osoba. Od tog broja, infekcija korona virusom je potvrđena kod 80 Valjevaca, što je najveći broj slučajeva u jednom danu od početka epidemije.

Što se tiče ostalih opština, novozaraženih u Ljigu je 16, Ub i Mionica imaju po sedam, Lajkovac još tri, a Osečina jednog građanina koji su pozitivni na testiranju. Zaključno sa ovim podacima Zavoda za javno zdravlje u Valjevu, ukupan broj zaraženih u Kolubarskom okrugu je 2.962, od čega je u našem gradu 2.213 inficiranih.

Na bolničkom lečenju je 77 osoba, 56 iz Valjeva, iz Ljiga sedam, iz Mionice šest, iz Lajkovca i Osečine po tri i iz Uba dva. Mera kućne izolacije određena je za više od 1.000 ljudi u celom okrugu.

U gradskoj upravi korona virusom zaraženo je 18 radnika. Pozitivan na korona virirus  je i gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković.

Takodje,prema zvaničnim podacima gradskog  ZZJZ ,u Valjevskim kolektivima, od prvog oktobra do dvanestog  novambra najviše je obolelih u Krušiku, 51 , u Gorenju 26 , Europromu 16 radnika, u preduzeću Vali  17 , u Vegi  i  Vivifarmu po 7 radnika .

U  predškolskoj ustanovi „Milica Nožica“, 15  zaposlenih  je pozitivno na korona virus i  dvoje dece. U osnovnim školama zaraženo je 30 radnika i 18 učenika, a u srednjim školama, šesnaestoro zaposlenih i 31 učenik.

 

ŠTA DONOSI NOVI ZAK
U Lajkovcu uhapšeni
Ocenite