Tuesday, Jun 28, 2022
HomeVestiEPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA COVID-19 BOLESTI U VALJEVU NA DAN 16.11.2020.GODINE

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA COVID-19 BOLESTI U VALJEVU NA DAN 16.11.2020.GODINE

Po zvaničnom izveštaju gradskog  ZZJZ ,petnaestog novembra  je potvrđeno 74  laboratorijski  novoobolela.
Na teritoriji Okruga  120  laboratorijski potvrđenih novoobolelih.

U Osečini 1, u Ubu 6, u Lajkovcu 10 , u Ljigu 13 i u Mionici 16 laboratorijski potvrđenih novoobolelih.

Na bolničkom lečenju je 85 osoba. Od toga Valjevaca je 68, iz Ljiga pet, iz Mionice i Uba po četiri i iz Lajkovca i Osečine po dve osobe.

U poslednjih sedam dana prosečan denvni broj laboratorijski potvrđenih novoobolelih je  78  ( oko 50% testiranih), dnevno se testira i preko 200 osoba sumnjivih, verovatnih i pozitivnih, broj pregleda u COVID ambulanti DZ Valjevo dostiže i prelazi 400, broj lica na hospitalizaciji 90 , broj lica u intenzivnoj nezi oko 10, umrle 4 osobe, u kućnoj izolaciji 981 osoba, što ukazuju na visoko aktivnost virusa i široku lokalnu transmisiju te je potreno :

DA SVAKI POJEDINAC POVEĆA LIČNU ODGOVORNOST održava fizičku distancu i nosi zaštitnu masku u zatvorenom i otvorenom, da ne organizuju i ne učestvuju na skupovima,proslavama i drugim okupljanjima brojnijim od 5 učesnika i ne boravi duže od 15 minuta u objektima gde nisu obezbeđene neophodne mere prevencije (distanca, maska,dezinfekcija…) kako bi zaštitila sebe i svoje najbliže i doprinela da zdravstveni sistem i drugi sistemi obezbede stalnu funkcionalnost;

DA PREDUZETNICI, PRAVNA LICA I DRUGI POSLOVNI SUBJEKTI KAO I ZAPOSLENI dosledno sprovode sve naložene i predložene mere u poslovnim prostorijama;

DOSLEDNO SPROVOĐENJE SVIH PREVENTIVNIH MERA U USTANOVAMA PREDŠKOLSKOG VASPITANJA I ŠKOLSKOG OBRAZOVANJA .

U JAVNOM PREVOZU OBAVEZNO NOŠENJE ZAŠTITNIH MASKI, uz redovno provetravanje i dezinfekciju vozila .

SPROVOĐENJE MERA ZAŠTITE U VERSKIM OBJEKTIMA i prilikom vršenja verskih obreda .

SPROVOĐENJE MERA ZAŠTITE U KOZMETIČKIM, FRIZERSKIM SALONIMA, SALONIMA LEPOTE, FITNES CENTRIMA I TERETANAMA (MASKE I RUKAVICE).

POŠTOVANJE RADNOG VREMENA U OBJEKTIMA KOJI PRUŽAJU UGOSTITELJSKE USLUGE, TAKO DA TI OBJEKTI NE RADE OD 21.00 ČASA DO 06.00 ČASOVA NAREDNOG DANA.

NASTAVITI I POJAČATI ZAJEDNIČKI INSPEKCIJSKI NADZOR GRADSKIH I REPUBLIČKIH INSPEKCIJA, PO PREDLOGU KORDINACIONOG TELA ZA INSPEKCIJE VLADE RS,A PO PROCENJENOM RIZIKU.

„ Kraj pandemije, a epidemije kod nas ,će biti u trenutku kada kao zajednica naučimo da živimo sa tim. I to zavisi od nas. “.

 

Nova uredba Vlade st
DANAS SLAVIMO ĐURĐ
Ocenite