Monday, Oct 3, 2022
HomeRegionStiže novac na račune građana- Od 27. novembra do 10.000 dinara

Stiže novac na račune građana- Od 27. novembra do 10.000 dinara

Građani koji poseduju akcije kompanije NIS dobiće krajem ovog meseca dividendu od 23 dinara za svaku deonicu, odnosno 115 dinara za pet akcija, koliko smo dobili od države pre deset godina.

Kompanija će dividendu isplatiti 27. novembra, a novac na računima građana bi, prema dosadašnjoj praksi, trebalo da bude dan posle.

Akcije NIS-a  početkom 2010. godine dobilo je 4,8 miliona građana, a svako od njih dobio je po pet akcija ove naftne kompanije.

Novac od dividende građani mogu da podignu na šalteru “ Pošte  Srbije “ uz obavezno pokazivanje lične karte. Potrebno je lično prisustvo, lična karta i usmeni zahtev za podizanje novca po osnovu dividende od akcija NIS-a . Građani koji nemaju račun za besplatne akcije u Pošti, novac od dividende mogu da podignu u svojoj banci.

Tako da , novac od akcija mogu da dobiju samo ukoliko deonice prodaju, a to je moguće takođe u Pošti davanjem naloga za prodaju. Za razliku od novca po osnovu dividende koji se dobija odmah, novac od prodaje akcija je moguće dobiti  nakon prodaje deonica, a o čemu se možete  informisati u “ Poštama Srbije .“

Na računu 10.000 dinara

Do kraja meseca još jedna kompanija će uplatiti dividendu.

NOVE MERE POČINJU D
Još danas sunčano,
Ocenite