Wednesday, Sep 28, 2022
HomeVestiOGLASILA SE SPC O TRENUTNOM ZDRAVSTVENOM STANJU PATRIJARHA IRINEJA

OGLASILA SE SPC O TRENUTNOM ZDRAVSTVENOM STANJU PATRIJARHA IRINEJA

Foto:Arhiv Srpske Pravoslavne crkve

Srpska pravoslavna crkva izdala je saopštenje u 14 časova povodom zdravstvenog stanja patrijarha srpskog Irineja .

Istina je ,da je  u jutarnjim časovima došlo je do pogoršanja opšteg stanja Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja, kao posledica virusa korona .

Stalni konzilijum lekara uz prisustvo lekara iz Ruske Federacije pregledom Njegove Svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja, uvidom u laboratorijske analize učinjene u toku prepodneva, zaključio je da je jutrošnje pogoršanje posleca COVID 19 i da je zdravstveno stanje Njegove Svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja kompleksno, ali stabilno.

O zdravstvenom stanju Njegove Svetosti javnost će biti i nadalje izveštavana.  

Takođe, SPC je demantovala navode o smrti patrijarha Irineja:

Povodom lažnih vesti o navodnom upokojenju Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja, obaveštavamo javnost da je, prema zvaničnom izveštaju konzilijuma lekara koji se stara o zdravlju Predstojatelja naše Crkve, njegovo stanje neizmenjeno u odnosu na izveštaj koji smo jutros objavili.

Smatramo krajnje neodgovornim i nemoralnim ovakvo lažno izveštavanje i svesno obmanjivanje i uznemiravanje celokupne javnosti, čak i od strane pojedinih crkvenih ličnosti, kao i nekih medija kojima se do sada moglo koliko-toliko verovati.

Pozivamo sve da se pomole za zdravlje našeg Patrijarha i da se o njegovom zdravstvenom stanju informišu iz zvaničnih saopštenja Konzilijuma lekarâ i na zvaničnoj internet-stranici Informativne službe Srpske Pravoslavne Crkve.

ALARMANTNO ! PRESEK
Saobraćajna nezgoda
Ocenite