Tuesday, Jun 28, 2022
HomeVestiU opštini Lajkovac proglašena vanredna situacija

U opštini Lajkovac proglašena vanredna situacija

Foto: Lajkovac.net

Na osnovu Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama i Uredbe o sastavu načinu i organizaciji rada štabova za vanredne situacije , Štab za vanredne situacije opštine Lajkovac na vanrednoj telefonskoj sednici održanoj dana 28.11.2020.godine, doneo je: zaključak , kojim se predlaže predsedniku opštine Lajkovac da proglasi vanrednu situaciju na teritoriji teritorije opštine Lajkovac .

Štab za vanredne situacije na osnovu procene rizika i očekivanog daljeg razvoja situacije na području ugroženom opasnošću, a usled pogoršanja epidemiološke situacije izazvane širenjem zarazne bolesti COVID-19, predlaže ,predsedniku opštine Lajkovac da proglasi , vanrednu situaciju na celoj teritoriji opštine Lajkovac, a usled pogoršanja epidemiološke situacije izazvane pandemijom COVID-19.

Štab će redovno informisati i obaveštavati stanovništvo i javnost o svim bitnim činjenicama od značaja za zaštitu i spasavanje, kao i o prestanku opasnosti zbog kojih je vanredna situacija proglašena.

Na osnovu Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama, i Zakona o lokalnoj samoupravi i Statuta opštine Lajkovac, a na osnovu Zaključka opštinskog štaba za vanredne situacije gradske opštine od  28.11.2020.godine, predsednik opštine  doneo je, odluku o proglašenju vanredne situacije za celu teritoriju opštine Lajkovac.

Proglašava se vanredna situacija za celu teritoriju opštine Lajkovac

Vanredna situacija se proglašava zbog  pogoršanja epidemiološke situacije i sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja.

O sprovođenju ove odluke staraće se opštinski štab za vanredne situacije opštine Lajkovac u skladu sa Zakonom o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama.

Odluka će biti dostavljena Okružnom štabu za vanredne situacije Kolubarskom UO, Republičkom štabu za vanredne situacije – Sektoru za vanredne situacije, Odeljenju za VS u Valjevu, javnim preduzećima, ustanovama i drugim učesnicima u sprovođenju mera zaštite i spasavanja.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja/odmah, i biće objavljena u Službenom glasniku opštine.

 

PREDSEDNIK OPŠTINE LAJKOVAC

Andrija Živković

Korona virus ne posu
OD SUTRA STIŽE SNEG
Ocenite