Tuesday, Jun 28, 2022
HomeVestiStiže novi minimalac od države

Stiže novi minimalac od države

U roku od deset dana biće isplaćena još jedna minimalna zarada za zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu ,najavio je predsednik Vučic .

O dodeli minimalca kao vid pomoći države sektorima koji su najviše pogođeni krizom zbog pandemije kovid-19 najavio je sinoć predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je u emisiji RTS-a rekao da će danas o tome Vlada doneti odluku i da je u pitanju sektorska podrška za 72. 500 zaposlenih u turističkim agencijama, rent-a-kar firmama, ugostitelje i hotelijere.

I dogodine pomoć privredi

Vučić najavio je da će početkom sledeće godine uslediti i pomoć privatnim preduzetnicima, dodajući da je protiv izmena poreske politike, već za jednokratna davanja. Vučić je istakao da svakako ostaje uslov da nema otpuštanja radnika.

Počeli smo da razgovaramo, jer tokom januara moramo da pomognemo privredi. Protiv smo izmena poreza, ali naći ćemo nešto što će privatni sektor da zadovolji – kaže predsednik države i najjače političke partije u zemlji.

On je rekao da je lično više za jednokratna davanja, makar bila nevelika, jer promena poreske i fiskalne politike može da unese dodatnu nesigurnost i uništi zemlju, a cilj je da ekonomska situacija bude stabilna.

Veće plate u javnom sektoru

On je podsetio da uz dodatne mere za privatni sektor početkom 2021. godine, od 1. januara sledi povećanje plata od 5,0 odsto za medicinske radnike i 3,5 odsto za sve druge u javnom sektoru.

Povećanje plata mimo rasta privrede je Fiskalni savet inače označio, u svojoj analizi budžeta za 2021. gdoinu, kao jedna od najvećih problema koji bi mogli ugroziti stabilnost javnih finansija. 

Vučić je ukazao da ima mnogo problema, jer je mnogo ljudi zaraženo, sa izgradnjom pruge Beograd-Novi Sad. Naveo je i da se rade četiri autoputa u ovom trenutku.

 

Danas slavimo Vaved
Ruska vakcina "Sputn
Ocenite