Friday, Oct 7, 2022
HomeKultura i obrazovanjeDžez fest u onlajn formatu od 25. decembra

Džez fest u onlajn formatu od 25. decembra

Foto: time.rs

Jubilarni, 35-ti valjevski “Džez fest” u potpunosti će, zbog epidemiološke situacija, biti održan u onlajn format od 25. do 29. decembra i nosiće naziv „Džez vakcina“, a onlajn organizaija podrazumeva besplatni program koncerata na YouTube kanalu festivala.

Pored koncerata domaćih i inostranih džez grupa, koji će biti emitovani svake večeri od 21 čas na YouTube kanalu, organizatori pripremaju i specijalizovane emisije, u kojima su učestvovali studenti džez odseka Muzičke Akademije u Beogradu, učenici Valjeske Gimnazije, poznati valjevski reperi i muzičari, a za potrebe festivala snimljeno je i više internacionalnih koncerata koji će takođe biti emitovani na YouTube kanalu.

U okviru ovogodišnjeg onlajn izdanja, pripremljeno je i veče posvećeno jednom od osnivača festivala i čoveku kojeg Valjevo samo po dobru pamti – dr. Voji Milutinoviću, pod nazivom „Bravo majstore“.

U danima koje svi zajedno trenutno proživljavamo, danima kada se na globalnom nivou bukvalno vodi borba za sami opstanak, neminovno je da se zapitamo da li su i u kojoj meri duhovni opstanak i očuvanje bitni. Odgovor se, mišljenja smo, sam nameće. Duh je neodvojivi deo postojanja, bez njega smo samo prazne, hodajuće ljušture. Bez duhovnosti sam život nema smisla i nije i nešto vredan življenja. Upravo zato smo se ove godine odlučili za slogan „Džez vakcina“. Sadržaj ove vakcine je svima dobro znan, a njeno dejstvo su trajna zaštita od lošeg ukusa i šunda, nuspojava i negativnih efekata nema , poručuju organizatori.

Valjevski “Džez fest”, koji će na ovaj način obeležiti 35-tu godinu postojanja, jedini je festival ove vrste muzike koji u kontinuitetu i bez prekida traje od svog nastajanja do danas. Od tada je na sceni Doma kulture “prodefilovalo”  blizu 1.200  muzičara  i više od stotinu raznolikih bendova i to iz svih krajeva bivše Jugoslavije, Srbije, evropskih zemalja i SAD.

UKRAO ALAT VREDAN PO
Krizni štab doneo o
Ocenite