Wednesday, Sep 28, 2022
HomeRegionNacionalni komitet za imunizaciju zajedno sa“Batutom”donosi prioritetnu listu vakcinisanja građana

Nacionalni komitet za imunizaciju zajedno sa“Batutom”donosi prioritetnu listu vakcinisanja građana

foto:happytv.rs

Ko će prvi primiti vakcinu?

Kada je reč o prioritetima za vakcinaciju, ističe da postoji Nacionalni komitet za imunizaciju koji će zajedno sa “Batutom” napraviti listu.

Šef Kriznog štaba za suzbijanje epidemije kovida 19 naveo je, da je potrebno da prve doze prime oni koji su u kontaktu s virusom, a to su zdravstveni radnici i zaposleni u socijalnim ustanovama. Posle toga na redu su oni koji su najrizičniji, ali i pripadnici Vojske i policije.

O epidemiološkim merama za Novu godinu i Božić i naveo da još uvek nema odluke o tome. Na pitanje da li će biti uveden policijski čas, dr Kon je rekao da na to ne može da odgovori.

– Mogu da kažem da nije realno da će se dočekivati Nova godina kao da se ništa ne dešava – naveo je on.

Kako je istakao, broj novozaraženih koronavirusom počeo da pada u odnosu na pre desetak dana, a efekti mera osetiće se za desetak dana. Takođe, šef Kriznog štaba za suzbijanje epidemije kovida 19 naveo je da je i dalje veći broj prijema u bolnice nego otpust.

Počeo je da opada broj novozaraženih. Posledice toga po pitanju prijema će doći tek za desetak dana. Imamo veći broj prijema nego otpusta. Sada se prima 200, a bilo je 300, a za desetak dana će se ta brojka izjednačiti – vidite da vakcina stiže brzo,kazao je on.

Kada je reč o novim merama pri ulasku u Srbiju, Kon je rekao da će stranim državljanima biti neophodan pi-si-ar test, a državljanima Srbije se savetuje da ga imaju, jer će u suprotnom morati u izolaciju od deset dana, koju će moći da prekinu ako urade test i on bude negativan.

Vučić : Odgovor Sr
U Kolubarskom okrugu
Ocenite