Thursday, Jun 30, 2022
HomeRegionU Srbiji se otvara JEDAN OD NAJVEĆIH RUSKIH DISKONTNIH LANACA-CENE NIŽE ZA 20 ODSTO

U Srbiji se otvara JEDAN OD NAJVEĆIH RUSKIH DISKONTNIH LANACA-CENE NIŽE ZA 20 ODSTO

Foto:luftika.rs

Ruski diskontni lanac „Svetofor“, koji je u evropskim zemljama poznat pod brendom MERE, počinje sa radom na srpskom tržištu, a za manje od mesec dana potrošači će moći da se snabdevaju u njihovim prvim marketima.

Već su u pripremi i najkasnije do sredine januara biće otvoreni prodajni objekti u Batajnici, Kruševcu i Subotici, tokom februara u Kraljevu i Vršcu, a do kraja aprila i početka maja planirano je da počne da radi ukupno 15 prodavnica u našoj zemlji.

Nadamo se da nekim slučajem i u Valjevo dođe od nekih trgovinskih lanaca ,domaći ili strani investitori, i otvore se  nova  radna  mesta ,pošto nas deceniju i duže svi zaobilaze u širokom luku . Objšnjenja još uvek  nemamo,zašto ? Ali,nadajmo se da će nova  gradska vlast konačno uspeti  da dovede neku ozbiljnu investiciju koja  će zaposliti naše građane i stvoriti mnogo bolju i ozbiljniju  investicionu klimu u našem gradu,što građani i očekuju .

Ministarka trgovine Tatjana Matić, ističući da je Ministarstvu to potvrđeno u Trgovinskom predstavništvu Ruske Federacije.

„Činjenica da u Srbiju dolazi jedan od najvećih diskontnih lanaca u Rusiji je samo još jedna potvrda da je naše tržište maloprodaje među perspektivnijim u regionu“, naglašava Matićeva.

Kako je najavljeno polovinom avgusta iz ogranka ove ruske kompanije u Beogradu, na srpskom tržištu je planirano otvaranje najmanje 100 marketa prosečne površine od 1.000 kvadrata. Tada su naveli da će njihove cene biti niže za 20 odsto od prosečnih, kao i da planiraju da rade direktno sa proizvođačima, sa strogom kontrolom kvaliteta i niskom trgovačkom maržom

 

 

 

UREDBA VLADE o meram
Nagrade diplomcima,
Ocenite