Thursday, Oct 6, 2022
HomeKultura i obrazovanje“Valjevski gimnazijalci”gost tribine dr Goran Mašanović

“Valjevski gimnazijalci”gost tribine dr Goran Mašanović

foto:valjevonadlanu.rs

Gost 13. tribine “Valjevski gimnazijalci” je profesor dr Goran Mašanović sa Univerziteta Sautempton u Engleskoj. Goran Mašanović je bio učenik Valjevske Gimnazije od 1984. do 1988. Osvajao je najviše nagrade na takmičenjima iz fizike i matematike.
Diplomirao je 1995. na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu kao student generacije, a završio magistarski rad 1998. na istom fakultetu na temu fiber optičkih senzora magnetnog polja.
Od 2000. godine živi u Engleskoj gde je 2005. doktorirao na Univerzitetu Sari iz oblasti silicijumske fotonike, a 2009. magistrirao na istom univerzitetu na temu unapređenja nastave korišćenjem novih tehnologija. Od 2012. godine je redovni profesor na Univerzitetu u Sautemptonu u najprestižnijem britanskom i jednom od najboljih svetskih instituta za optiku gde vodi grupu za silicijumsku fotoniku srednje infracrvene oblasti.

Takođe je gostujući profesor na Elektrotehničkom Fakultetu u Beogradu. Autor je preko 400 naučnih radova i dobitnik više nagrada za istraživanje i držanje nastave.

Tribina će se održati večeras u 19 časova u onlajn formatu. Linkovi za praćenje tribine su:

zoom (meeting): https://us02web.zoom.us/j/81313809103

youtube (livestream):  https://youtu.be/yWsYVkQGAEk

U Kolubarskom okrugu
Još dve žrtve CORO
Ocenite