Sunday, Jul 3, 2022
HomeVestiNove mere na snazi i tokom vikenda

Nove mere na snazi i tokom vikenda

Postojeće mere protiv koronavirusa ostaju na snazi i tokom vikenda. Od ponedeljka se produžava radno vreme ustanova kulkture do 21 sat, saznaje RTS.

Nova sednica Kriznog štaba zakazana je za ponedeljak u 8 časova i tada će ponovo biti razmatrane i precizirane protivepidemijske mere.

Jutrošnja sednica Kriznog štaba za borbu protiv epidemije koronavirusa trajala je kraće nego dosadašnja zasedanja, a završena je bez izjava i komentara, uz najavu da će se više o potencijalnim novim merama znati u 15 sati na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Autokabel Mionica nova godina 2021

Šta vas čeka i ovog vikenda

Ugostiteljski objekti – kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i splavovi neće raditi do ponedeljka u 5 časova ujutru bez izuzetka. Njihovo radno vreme biće od ponedeljka do petka od 5 do 17 časova. Ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da obavljaju delatnosti dostave hrane non stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost, saopšteno je nakon sednice Vlade.

Tržni centri, prodavnice garderobe, kladionice, kockarnice, dečije igraonice takođe neće raditi od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 ujutru. Frizerski i kozmetički saloni, saloni za negu lepote neće raditi tokom vikenda. U ovu grupu spadaju i objekti iz oblasti sporta i rekreacije – teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport.

Svim ovim objektima dozvoljeno je da rade radnim danima od 5 ujutru do 17 časova.

Menjačnice koje nisu u okviru tržnih centara i tokom vikneda će biće otvorene do 17 časova.

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci i slično gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine mogu raditi kako radnim danima, tako i vikendom, do 21 čas.

Apoteke i benzinske pumpe (delatnost prodaje goriva) mogu da rade non stop, svakoga dana bez ograničenja.

Pijace će biti otvorene i u danima vikenda od 6 časova ujutru do 15 časova.

Vanredno pranje ulic
Srbija se guši-Valj
Ocenite