Sunday, Jul 3, 2022
HomeVestiU Kolubarskom okrugu još šest žrtava i 126 novozaraženih-Vakcinacija počinje sutra, prvo u staračkim domovima

U Kolubarskom okrugu još šest žrtava i 126 novozaraženih-Vakcinacija počinje sutra, prvo u staračkim domovima

Sa područja opština Kolubarskog okruga  bitku sa kovidom izgubilo je još šest osoba .Od poslednjeg izveštaja preminulo je troje ljudi iz Valjeva, dvoje iz Osečine i jedna osoba iz Ljiga.Ukupan broj preminulih od početka epidemije KORONA virusa u Kolubarskom okrugu povećao na 181, od toga 110 preminulih je iz Valjeva.

Hospitalizovanih u  Opštoj bolnici Valjevo je 137 pacijenata. U Okrugu je 6.498 neizlečenih, od toga 3.606 u Valjevu.

Od početka epidemije oporavilo se 3.846 osoba iz  Kolubarskog okruga, od čega 2.737 iz Valjeva.

 

u Srbiji kreće sutra, najavio je predsednik Aleksandar Vučić i dodao da će prvo biti vakcinisani korisnici domova za stare, jer su oni najugroženiji. Vučić je izrazio je uverenje da bi Srbija, sredinom januara, mogla da krene u masovniju vakcinaciju, ako sve bude u redu sa isporukom vakcina.

Reč je o vakcini „Fajzer–Biontek“, koja je juče stigla u Srbiju, prvih 4.875 doza, a u januaru, februaru i martu stići će, kaže predsednik, još više doza.

„Masovno vakcinisanje već u januaru“

Predsednik Srbije izrazio je uverenje da bi Srbija, sredinom januara, mogla da krene u masovniju vakcinaciju, ako sve bude u redu sa isporukom vakcina.

„Možda ćemo krenuti sa vakcinacijom više stotina hiljada ljudi, možda milion. Ako uspemo da završimo do kraja januara da vakcinišemo prvom dozom milion ljudi, to bi bilo važno“, naglasio je Vučić u izjavi novinarima na pitanje kako je mala zemlja poput Srbije bila među prvima u nabavci vakcine.

Istakao je da ne možemo da se merimo sa zemljama EU, koje, kada nabavljaju, nabavljaju 300 miliona vakcina.

Zbog toga, kako je kazao, mi smo deo Kovaks programa EU, i dali smo donaciju za izradu vakcina od dva miliona evra, a i prvi iz regiona za Kovaks program – četiri miliona evra.

Ponovio je da će neko od predstavnika države primiti prve vakcine, i da će to i on uraditi.

Kazao je da je njemu svejedno koju će primiti, iako neki „stručnjaci“ sa kontradiktornim stavovima tvrde da neke nisu dobre.

„Ja ću primiti najlošiju. Šalim se, dobre su sve vakcine koje naša Agencija za lekove odobri“, naglasio je Vučić za RTS .

OTKAZATI LET IZ LOND
INTERVENCIJA ŽANDAR
Ocenite