Thursday, Oct 6, 2022
HomeVestiMERE ZA NOVU GODINU! Krizni štab doneo JEDNOGLASNU ODLUKU

MERE ZA NOVU GODINU! Krizni štab doneo JEDNOGLASNU ODLUKU

Foto:lepaisrecna.rs

Pandemija kovid 19 verovatno se može svrstati u jedan od najstresnijih perioda u životu mnogih ljudi širom planete.

Činjenica da manje ili više vanredni režim naših života traje već skoro čitavu godinu, a kraj mu se još ne nazire, već teško savladiva neizvesnost, čini da se konstantno održava ili uvećava nivo stresa koji nas sve preplavljuje.

Mnogo toga smo u ovoj godini preskočili, odložili, mnogo toga lepog, što nam u regularnim okolnostima predstavlja kontratežu životnim problemima i dnevnim obavezama, svesno smo se odrekli. Životi nam se mesecima odvijaju u svedenim okvirima i sve je teže iznalaziti načine da dostignemo osećaj spokoja i zadovoljstva.

Zaokupljeni virusom koji hara celom planetom, zagazili smo u još jednu prazničnu sezonu. Porodične slave se uveliko nižu, a tek idu oni glavni, najmasovniji zimski praznici i svetkovine.

Navikli smo da se ovim važnim danima radujemo nedeljama unapred, da svoje planove, čak i životne odluke usmeravamo prema njima, navikli smo da nas oni okupljaju i čine nam zimske dane toplijim i veselijim. Praznici su direktna asocijacija na zajedničko vreme sa porodicom i prijateljima, a mnogima i na veća okupljanja i putovanja.

Na sednici Kriznog štaba,  odlučeno je da 31. decembra 2020. godine i 1. januara 2021. ugostiteljski objekti rade do 18 sati.

Maloprodajni objekti radiće ta dva dana do 20 sati. Odluka je doneta jednoglasno.

Dosadašnje mere se, osim za ta dva dana, produžavaju do 11. januara. To znači da 29. i 30. decembra sve radi do 20.00, kao i od 2. do 11. januara .

Nema organizovanog dočeka Nove godine.

Savetuju,pre svega,da beskompromisno zaobiđemo sve veće skupove i proslave u zatvorenom. Za to imamo  i nepobitni razlog – u našoj zemlji, kao i u mnogim drugim, zvanično su zabranjena okupljanja više od 5 osoba u zatvorenom prostoru!

Kako navodi Krizni štab, zbegavajte čak i gužve na otvorenom – ulične bazare, sajmove, rasprodaje i sve vrste prazničnih svetkovina na trgovima, u parkovima… Ukoliko vam je ipak neophodno da makar na ovaj način osetite duh praznika – trudite se da uvek držite preporučenu fizičku distancu od 2 metra u odnosu na druge, a ukoliko procenjujete da to nije moguće – obavezno nosite masku!

RHMZ IZDAO UPOZORENJ
U petak 25.12.2020.g
Ocenite