Thursday, Oct 6, 2022
HomeVestiUKOLIKO KREĆETE NA PUT, OVO MORATE DA ZNATE-IZMENJEN REŽIM SAOBRAĆAJA

UKOLIKO KREĆETE NA PUT, OVO MORATE DA ZNATE-IZMENJEN REŽIM SAOBRAĆAJA

foto:dnevnik.rs

 

Putevi Srbije saopštili su da se na više deonica obavljaju radovi, zbog čega je izmenjen režim saobraćaja.

Na putu Gornji Milanovac – Preljina, u Brđanskoj klisuri, do 31. decembra od 8 do 16 časova izvodiće se radovi na redovnom održavanju-sanacija kosina.

U toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, uz povremenu obustavu saobraćaja u trajanju od 15 do 20 minuta.

Na putu Lončanik – Obrenovac, Valjevski put, do 31. decembra traju radovi na redovnom održavanju uz naizmenično propuštanje vozila regulisano semaforskom signalizacijom.

 

Na mostu Gazela, od 23.00 do ponoći, obavljaju se radovi na otklanjanju nedostataka na novogodišnjoj rasveti, od nadvožnjaka Bulevar vojvode Putnika do Sava centra, u smeru Beograd-Šid.

Radovi će se izvoditi u pokretu u preticajnoj saobraćajnoj traci a saobraćaj će se odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom. Na putu Beranovac-Goč, naseljeno mesto Jovac, danas i sutra od 7 do 18 časova, doći će do obustave saobraćaja zbog ugradnje asfalta.

Alternativni putni pravac za vreme obustave saobraćaja je deonica Vrnjačka Banja – Goč.Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Vozačima se savetuje da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Savetuje se oprez prilikom vožnje i prilagođena brzina kretanja uslovima na putu, jer se, prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, na području južnog Banata, do srede, 30.12.2020. godine, očekuje jak jugoistočni vetar, košava, povremeno olujne snage, maksimalne brzine od 24 m/s do 30 m/s.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 07.45 časova na graničnim prelazima nema zadržavanja.

Putevi Srbije savetuju maksimalan oprez pri vožnji i apeluju na učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Donacija Udruženju
Novogodišnja česti
Ocenite