Tuesday, Jun 28, 2022
HomeRegionNOVE KAZNE ZA BAHATE VOZAČE,KAZNE 25. 000 DINARA

NOVE KAZNE ZA BAHATE VOZAČE,KAZNE 25. 000 DINARA

Foto : valjevonadlanu.rs

 

Praksa je pokazala da kada počinilac prekršaja nije zatečen na licu mesta veliki procenat vlasnika, u propisanom roku ne dostavi potpune i tačke podatke o osobi koja je upravljala.

Veće novčane kazne ubuduće će biti rezervisane za vozače koji u roku od osam dana ne dostave podatke o korisniku vozila u onim situacijama kada usled nepropisnog parkiranja počinilac prekršaja nije zatečen u vozilu.

Umesto u visini kazne za prekršaj za nepropisno parkiranje, sada su za nedostavljanje podataka zaprećene kazne za pojedince od 25.000 dinara, a za preduzeća čak 100.000 dinara.

„Imajući u vidu da je jedan od ciljeva grada uvođenje reda na javnim parkiralištima, kao i procesuiranje najneodgovornijih, koji na sve načine pokušavaju da izbegnu sancionisanje za učinjene prekršaje. Ova odluka se odnosi na situacije kada vlasnik vozila ne dostavi podatke o identitetu lica kome je omogućeno upravljanje vozilom i dokaz na osnovu kojeg se može utvrditi na nesporan način ko je vozio u određeno vreme“, navodi se u odluci.

Dosadašnja praksa je pokazala da kada počinilac prekršaja nije zatečen na licu mesta veliki procenat vlasnika, u propisanom roku od osam dana ne dostavi potpune i tačke podatke o osobi koja je upravljala, u cilju izdavanja prekršajnog naloga, a veliki broj ni ne plati.

„Tako se sa istekom roka, vlasniku vozila izdaje prekršajni nalog za nedostavljanje podataka u visini novčane kazne, koja je predviđena za nepropisno parkiranje, a samim tim, vozaču omogućava prolongiranje sankcionisanja prekršaja“, navodi se u odluci.

U određenim slučajevima, dolazilo je do zastarelosti postupka.

 

Budite bolje informisani od drugih pratite   PORTAL –  VALJEVO NA DLANU 

MUŠKARCU POLOMILI K
UPOZORENJE SEIZMOLOG
Ocenite