Monday, Jun 27, 2022
HomePolitikaŠest meseci vojnog roka garant naše bezbednosti – Da ili ne ?

Šest meseci vojnog roka garant naše bezbednosti – Da ili ne ?

foto: vs.com

 

Tema obaveznog služenja vojnog roka u Srbiji bude pokrenuta barem jednom godišnje. Sada nas je dočekala na početku 2021. godine.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je da on lično podržava vraćanje vojnog roka, ali da o tome nikakva odluka nije doneta. Kako je naveo, namera države je da se o tome raspravlja zrelo i ozbiljno u stručnim krugovima i da građani daju svoje mišljenje.
DRŽAVNI VRH razmatra da već od 2020. ili 2021. godine ponovo uvede obavezno služenje vojnog roka u Srbiji. Mladići – vojni obveznici, u kasarnama će provoditi tri ili šest meseci, a prilikom zapošljavanja u javnoj službi imaće prednost.
Da se u vojno-bezbednosnim krugovima analiziraju mogućnosti da Srbija ponovo ima regrutni sastav oružanih snaga, o čemu se već dugo spekuliše u javnosti, upravo je i  potvrdio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.
Konačna odluka o budućem ustrojstvu vojske, ipak, još nije doneta, a kako je šef države najavio, zavisiće od analiza i procena Ministarstva odbrane i raspoloživih finansijskih sredstava.
 – SVE VIŠE ZAHTEVA ZA SLUŽENjE VOJSKE: Šest meseci vojnog roka – garant naše bezbednosti
foto: lat.rs
Pred vama je prva prilika da date svoje mišljenje. Da li biste služili vojni rok, ili obrazložite svoj stav.
Budite bolje informisani od drugih pratite – portal  valjevonadlanu.rs 
Za Božić obezbeđe
DANAS JE BADNJI DAN
Ocenite