Wednesday, Sep 28, 2022
HomeRegionRepublički hidrometeorološki zavod Srbije je izdao upozorenje na obilan sneg, ponegde i ledena kiša

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je izdao upozorenje na obilan sneg, ponegde i ledena kiša

 

foto:vesti.rs

 

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je izdao upozorenje da se danas očekuju obilne padavine, povećanje visine snežnog pokrivača, a ponegde i ledena kiša.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se danas obilnije padavine očekuju na jugu centralne Srbije i na Kosovu i Metohiji – od 40 do 80 litara za 24 sata.

U višim predelima doći će do povećanja snega oko 30 cm, u nižim predelima centralne, jugozapadne i južne Srbije oko 15 cm, ponegde i više.

Krovovi su se od sinoć zabeleli i u našem gradu , a ovako jutros izgleda i sam centar grada.

 

 

foto:valjevonadlanu.rs

 

Zbog intenzivnog snega na teritoriji Valjeva,Užica i na svim državnim putevima I i II reda, na snazi je obustava saobraćaja za teretna motorna vozila.

Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Valjeva,Beograda, Ivanjice, Kolubare, Mačve, Kragujevca, Kruševca, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Vranja, Zaječara….

Sneg je dostigao visinu od 70 centimetara na Zlataru, Jazovniku, Jabuci i Kamenoj gori, a pojedni putevi u planinskim selima potpuno se neprohodni već dva dana.

Prognoza za danas je da će vreme u Srbiji biti oblačno sa snegom, uz formiranje ili povećanje visine snežnog pokrivača. Na krajnjem severu Vojvodine vreme će biti uglavnom suvo.

Duvaće slab do umeren severoistočni i istočni vetar.

Jutarnja temperatura u Srbiji biće od minus četiri stepena do nule, a najviša dnevna do tri stepena.

I u Valjevu se očekuje da će danas padati sneg, uz formiranje snežnog pokrivača. Severoistočni i istočni vetar će biti slab do umeren. Temperatura tokom dana će biti od minus jedan do plus jedan stepen.

 

 

 

Danas će u nižim predelima na jugu Srbije sneg mestimično prelaziti u kišu koja će se lediti pri tlu.

Na jugu Srbije i Kosovu se očekuje 40 do 80 milimetara padavina, tokom dana u višim predelima će se povećati visine snega oko 30 santimetara, ponegde i više, a u nižim krajevima centralne, jugozapadne i južne Srbije oko 15 santimetara, piše u upozorenju.

 

Budite bolje informisani od drugih pratite  – portal  valjevonadlanu.rs

Božićni defile kam
Slab odziv za fajzer
Ocenite