Monday, Jun 27, 2022
HomeVestiKrizni štab danas doneo odluku „Ove mere će vaziti!“

Krizni štab danas doneo odluku „Ove mere će vaziti!“

 

Krizni štab doneo odluku!

 

Krizni štab odlučio je danas da sve postojeće mere ostanu na snazi i dalje, jer je ocenjeno da daju rezultate.

Krizni štab je, na današnjoj sednici odlučio da dosadašnje mere ostanu na snazi do daljnjeg, a procenjeno je i da nema prepreka za nastavak školske godine od 18. januara, prenela je ministarka Darija Kisić-Tepavčević.

Ona je, novinarima, nakon sednice Štaba, prenela da se odluka o zadržavanju mera, odnosi na obavezan PCR test za ulazak u zemlju, kao i na rad ugostiteljskih objekata do 20 časova.

„Neće biti organizovanog dočeka srpske Nove godine“, podvukla je Kisić-Tepavčević.

Na osnovu epidemiološke situacije, kako je kazala, procenjeno je da su uslovi takvi da nema prepreka za nastavak školske godine od 18. januara.

„Nastaviće se pohađanje osnovnih i srednjih škola po dinamici kakva je bila pre raspusta“, objasnila je ona.

Kisić-Tepavčević najavila je i da će, s obzirom na pad učestalosti oboljevanja Institut „Banjica“ početi da radi u nekovid režimu.

Što se vakcinacije tiče, ističe da ona ide svojim nesmetanim tokom.

U Srbiju su danas stigle dodatne količine vakcina Fajzer, a Kisić je rekla da će ta vakcina dolaziti svake nedelje i da će vakcinacija biti nastavljena po prioritetima.

Ona je dodala da postoje detaljni planovi za vakcinaciju i da će , u zavisnosti od raspoloživih količina vakcine i epidemiološke situacije, u narednom periodu svi koji su se prijavili, biti obavešteni gde i kada da se jave.

Takođe, je  istakla i da je trend obolevanja i umiranja u odnosu na pre nekoliko nedelja upadu, ali podseća da su brojke i dalje izuzetno visoke, jer svaki dan par desetina građana izgubi bitku sa koronom, što znači da ne smemo biti opuštanja.

JU TEHNA VALJEVO NOVA GODINA

Kisić je navela da će se u narednih par dana videti da li će broj zaraženih porasti, kao posledica okupljanja za pranzike, što je bio slučaj u evropskim zemljama, te istakla da se nada da se to kod nas neće desiti.

Upitana za preminule mlade lekare, i da li će biti neke analize, kako bi se utvrdilo kako je i zašto došlo do visoke brojke preminulih zdravstvenih radnika, Kisić Tepavčević je rekla da je gubitak svakog života veliki gubitak za sve, te da se rade se analize i procenuju rizici i razlozi za najnepovoljnije ishode koji su se desili.

 

Budite bolje informisani od drugih pratite  – portal  valjevonadlanu.rs

Ulice u gradu su pro
NEVEROVATNO!Muškara
Ocenite