Wednesday, Sep 28, 2022
HomeVestiNAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ! OČEKUJU NAS SNEŽNE PADAVINE I LEDENI DANI !

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ! OČEKUJU NAS SNEŽNE PADAVINE I LEDENI DANI !

foto:valjevonadlanu

 

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je da će jutros na području Srbije u većini mesta padati umeren sneg, a na jugu i jugoistoku povremeno i kiša koja će se zbog niske temperature lediti pri tlu.

Upozorenje na snežne padavine, a na jugu Srbije i na pojavu ledene kiše

U planinskim predelima povećanje visine snežnog pokrivača za 20 do 40 cm, naročito na jugozapadu Srbije, kao i u oblasti Homolja na istoku zemlje.

U nižim predelima dalje povećanje visine snega za oko 10 cm, lokalno i više, osim Vojvodine, gde se očekuju slabije padavine (oko 5 cm snega) i krajnjeg juga Srbije, gde će uz sneg padati i kiša, koja će se lokalno lediti na tlu.

Na području Valjeva povećanje visine snežnog pokrivača za 5 do 10 cm, a u brdsko-planinskom području na periferiji grada i za oko 20 cm.

 

 

Vreme narednih 10 dana

Od 11.01. do 15.01. na području Srbije očekuje se pretežno oblačno i hladno vreme, povremeno sa snegom, a na jugu Srbije danas (11.01.) i sutra (12.01.) uz sneg padaće i kiša, koja će se lokalno lediti na tlu. Padavine će biti intenzivnije danas ujutro i pre podne , a u toku dana će oslabiti i biće povremene.

Od 15.01. do 20.01. uslediće uglavnom suvo, ali veoma hladno vreme sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom u većini mesta ispod 0 °C.

Očekuju nas ledeni dani u narednom periodu .

 

Budite bolje informisani od drugih pratite  – portal  valjevonadlanu.rs

Dobra vest za privre
"EPS preuzima sve st
Ocenite