Wednesday, Sep 28, 2022
HomeDa budemo istiMilan Đurđević na tribini “Valjevski gimnazijalci”

Milan Đurđević na tribini “Valjevski gimnazijalci”

 

Gost 15. onlajn tribine “Valjevski gimnazijalci”, večeras u 19 časova, je Milan Đurđević, frontmen jednog od najboljih domaćih rok bendova “Neverne bebe”.

Milan Đurđević je bio đak Valjevske gimnazije početkom osamdesetih godina. Maturirao 1985/86. godine kao učenik umetničke struke – smer instrumentalista (klavir). Na diplomskom ispitu svirao Betovenovu sonatu u E-duru. Karijeru rok muzičara započeo u svojoj 11 godini. Sa grupom “Nova zemlja” 1983. godine pobedio na zaječarskoj Gitarijadi. Veoma uspešno svirao klavijature  u čuvenoj grupi “Smak”.

Početkom 1994. godine izdaje album “Neverne bebe 1” koji je danas jedan od najtraženijih i najslušanijih albuma od strane mladih muzičara u zemlji. Svira fjužn, etno i klasičnu muziku … Piše filmsku muziku a paralelno učestvuje u stvaranju duhovne muzike, kao eminentni autor, aranžer i producent. Sarađivao sa raznim umetnicima, kao studijski muzičar svirao na mnogim albumima domaće pop i rok muzike.

Nosilac mnogih muzičkih nagrada. “Nevrne bebe” su njegov životni autorski projekat koji traje i napreduje u muzičkom izrazu više od 25 godina  – grupa koja je prepoznatljiva po specifičnom zvuku, originalnosti i muzici koju prihvataju sve generacije.

Tribina će se održati večeras u 19 časova, a linkovi za praćenje tribine su:

zoom:   https://us02web.zoom.us/j/86772080816?pwd=cTQwbFgvL3BoMHlHZVNZUzNaUFU3UT09

yuotube (livestream): https://youtu.be/ixlav75h3Iw

U Kolubarskom okrugu
U Valjevu za sedam d
Ocenite