Friday, Oct 7, 2022
HomeDa budemo istiU SUBOTU NAS ČEKA PRAVI ŠOK-nastavlja se smenjivanje zime i proleća i u narednom periodu

U SUBOTU NAS ČEKA PRAVI ŠOK-nastavlja se smenjivanje zime i proleća i u narednom periodu

foto:valjevonadlanu.rs

 

U većem delu Srbije danas će biti pretežno suvo. Duvaće jak severozapadni vetar, a minimalna temperatura kretaće se od minus pet do minus jedan stepen, dok će maksimalna dnevna biti od nula do tri stepena  ekuje i dalje toplije vreme, ponegde sa kišom. – navodi RHMZ.

U Srbiji nastavljaju da se smenjuju zima i proleće i u narednom periodu, kažu meteorolozi. Najpre će danas biti uslova za sneg i u nižim predelima i na planinama, u petak nas očekuje kiša, a već za vikend temperature će biti prolećne, ponegde i do plus 14 stepeni.

Ipak, prema rečima meteorologa,sneg se u nižim predelima neće duže zadržati, a za sada nema naznaka da će ga biti ni početkom februara, kao ni ledenih talasa.

U petak, u toku jutra, mogući su susnežica ili vlažni sneg. Za vikend će biti osetno toplije vreme, maksimalna temperatura biće i viša od 10 stepeni, samo se ponegde očekuje kiša. U nedelju do kraja dana i večeri uslediće jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom, na planinama sa snegom, a u noći između nedelje i ponedeljka i u ponedeljak uz dalji pad temperature, kiša će ponegde i u nižim predelima preći u susnežicu i sneg – navodi RHMZ Srbije.

 

 

Kako dodaje, hladnije vreme ponovo se neće duže zadržati. Negde od sredine nedelje sledi novo otopljenje.

Postoji mogućnost novog otopljenja, kao što smo već imali, sa temperaturama iznad proseka za ovo doba godine. U svakom slučaju, za sada na vidiku nema ledenog talasa i vreme ostaje ovako promenljivo.

Takodje HRMZ navodi da bi u  naredno leto imaloi veći broj dana sa temperaturom iznad 35 stepeni, u odnosu na prošlo leto kada smo imali dva do tri dana kada je temperatura bila preko 35 stepeni .

Naveo je da bi narednog leta trebalo da bude između sedam i deset dana sa temperaturom iznad 35 stepeni, a da je prosek oko pet dana.

 

Budite bolje informisani od drugih pratite  – portal  valjevonadlanu.rs

EVO KADA MOŽETE DA
U Kolubarskom okrugu
Ocenite