Tuesday, Jun 28, 2022
HomePolitikaSastanak kolegijuma Narodne skupštine,održan je danas u Valjevu,koji je sazvao Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić

Sastanak kolegijuma Narodne skupštine,održan je danas u Valjevu,koji je sazvao Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić

foto:valjevonadlanu.rs

 

 

U Valjevu održan prvi skupštinski kolegijum van zgrade Parlamenta.

Sastanak kolegijuma Narodne skupštine,održan je danas u Valjevu,gde je Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić sazvao je „Osamnaesti redovni sastanak Kolegijuma Narodne skupštine Dvanaestog saziva“ za danas sa početkom u 11 časova u Valjevu.

U Valjevu je održana sednica prvog Kolegijuma Skupštine Srbije koji je organizovan van zgrade parlamenta. Predsednik Skupštine Ivica Dačić izjavio je da lokalni izbori u Kosjeriću, Zaječaru i Preševu, koji su zakazani za 28. mart, ne mogu biti odloženi, jer bi se na taj način kršio Ustav Srbije.

Sednice skupštinskog Kolegijuma održavaju se svakog utorka, a na predlog šefa Poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića danas je održana u Valjevu.

Gradonačelnik Valjeva i predsednici opština razgovarali  Ivicom Dačić  o temama koje su važne za građane, kao što su rekonstrukcija Valjevske bolnice, zagađenje vazduha, regionalni otpad, putevi, izmena Zakona o eksploataciji prirodnih resursa.

Razgovarali smo o promeni Zakona za korišćenje resursa, jer po važećem zakonu sva naknada za korišćenje resursa (u slučaju Valjeva voda) ide Republici, a ne vraća se opštini“, rekao je Dačić. 

Na pitanje novinara zašto baš Valjevo i kakvu će korist građani imati od toga, Dačić je rekao da će probleme i predloge Valjevaca koje su danas čuli proslediti nadležnim organima.

„Mi ne zamenjujemo Vladu, ni organe izvršne vlasti. Ali što se češće ponavlja da problem postoji, i što se češće traži rešenje, pre će i da se dobije“, rekao je on.

Dodaje da je želja predstavnika parlamenta da budu što više u kontaktu sa narodom koji ih je birao, da za današnji Kolegijum učesnici ne dobijaju nadoknadu, već sami snose troškove puta.

„Jedina je želja da Skupština Srbije ne bude samo Beogradu“, naveo je Dačić.

„Nema odlaganja izbora u Zaječaru, Kosjeriću i Preševu“

Dačić je, nakon sednice Kolegijuma Skupštine Srbije rekao novinarima da su lokalni izbori raspisani jer su prošle četiri godine mandata i da nijedna druga mogućnost ne postoji.

Deo opozicije tražio je odlaganje lokalnih izbora dok se ne okonča dijalog vlasti i opozicije o izbornim uslovima, uz posredovanje Evropske unije.

Dačić je istakao da lokalni izbori u Kosjeriću, Zaječaru i Preševu, koji su zakazani za 28. mart, ne mogu biti odloženi, jer bi se na taj način kršio Ustav Srbije.

„Zar mislite da bih ja raspisao izbore da nije bio red da se raspišu izbori u Kosjeriću i Zaječaru. Što se tiče Preševa tu postoji privremeni organ i bio je zahtev od strane Šaipa Kamberija da se raspišu izbori“, rekao je Dačić.

Naveo je da ima mnogo zahteva opozicije za koje, kako je rekao, jedva čeka da stignu pred Evropski parlament i da ga zanima šta će oni reći na predlog kao što je uvođenje uređivačkih timova u Javnom servisu, da se postave poverenici – krizni štabovi u Vladu i javna preduzeća.

Najavio je da će uskoro biti međustranački dijalog uz posredovanje EU.

„Nadam se da će biti nastavljeno i potkrepljeno konkretnim predlozima o tome kako da se unapredi politička situacija u Srbiji“, rekao je Dačić.

 

Budite bolje informisani od drugih pratite  – portal  valjevonadlanu.rs

 

Ivica Dačić sazvao
Zlatna medalja za iz
Ocenite