Thursday, Oct 6, 2022
HomePolitikaPotvrđena optužnica protiv bivšeg načelnika Gradske uprave u Valjevu

Potvrđena optužnica protiv bivšeg načelnika Gradske uprave u Valjevu

foto::danas.rs

 

Viši sud u Valjevu je potvrdio optužnicu Višeg javnog tužilaštva protiv Aleksandra Vujića Subotića, bivšeg načelnika Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Valjevo i još devet lica, potvrđeno  u Višem tužilaštvu,saznaje Valjevonadlanu.rs .

Bivšem načelniku Gradske uprave Aleksandru Vujiću Subotiću i ostalima, kako u optužnici stoji, na teret su stavljena različita krivična dela, od davanja i primanja mita, preko zloupotreba službenog položaja i trgovine uticajem, do zloupotreba u postupku javnih nabavki.

Nakon više od tri i po godine posle njihovog hapšenja, Vanraspravno veće Višeg suda u Valjevu, kojim je predsedavala predsednica suda Biljana Savić, donelo je rešenje kojim je potvrđena četvrta verzija optužnice.

Većina optuženih uhapšena je u junu 2017. godine u akciji valjevske policije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva.

Pored Aleksandra Vujića Subotića, bivšeg načelnika Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Valjevo optužnicom su obuhvaćeni radnici Gradske uprave, preduzetnici i odgovorna lica više firmi iz Valjeva, Šapca i Novog Sada.

VELIKO RESETOVANJE n
Sunčan dan početak
Ocenite