Tuesday, Jun 28, 2022
HomePrivredaVučić najavo otvaranje nemačke fabrike u Valjevu sa 500 novih radnih mesta

Vučić najavo otvaranje nemačke fabrike u Valjevu sa 500 novih radnih mesta

foto:biznis.telegraf.rs

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će ovog leta u Valjevu početi izgradnja nemačke fabrike, u kojoj će biti otvoreno 500 novih radnik mesta. On je na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“ naveo da će kamen temeljac za izgradnju nove fabrike u Valjevu biti postavljen tokom leta, a najavio je i da postoji mogućnost da u Valjevo stigne još jedna nemačka investicija.

„Valjevci, čestitam vam nove i velike investicije. Danas sam posebno srećan što mogu da vas obavestim, a godinama smo se borili da dovedemo investitore u Valjevo, da će tokom leta biti položen kamen temeljac za izgradnju nemačke fabrike u Valjevu, za više od 500 zaposlenih. Ono što je možda još bolja vest je da pregovaramo sa još jednom nemačkom fabrikom da dođe u Valjevo. Time bi Valjevo rešilo sve svoje probleme, time bi bilo novca u lokalnoj samoupravi za lokalne puteve, kanalizaciju svakako završavamo. Počinje nova era, novi vek za Valjevo“, naveo je predsednik Vučić.

Predsednik Srbije nije precizirao o kojoj nemačkoj kompaniji se radi, ali je naveo da će se raditi na tome da se ubrza izgradnja brze saobraćajnice od Valjeva do Lajkovca, kako bi Valjevo imao bolju „vezu“ sa auto-putem „Miloš Veliki“.

 

 

Evo ko treba da se p
Naučni radom do už
Ocenite