Sunday, Jul 3, 2022
HomeRegionIzuzetno male stope vakcinisanih u Lajkovcu i Ubu

Izuzetno male stope vakcinisanih u Lajkovcu i Ubu

foto:rts.rs

 

U valjevskom kraju je slab odziv građana na vakcinaciju, posebno onih starijih od 75 godina. Izuzetno male stope vakcinisanih su u Lajkovcu i Ubu, ispod 15, a u Valjevu oko 18 odsto.

Neki Lajkovčani još razmišljaju da li će primiti vakcinu, a neki su vakcinisani van grada. Vakcina ima sasvim dovoljno za sve zainteresovane. Narednih dana se očekuje bolji odziv građana.

Direktorka Doma zdravlja u Lajkovcu, Ljiljana Molerović, kaže za RTS da trenutno imaju registrovanih 1.617 vakcinisanih, a od toga 632 koja su primila i drugu dozu.

„Uglavnom je to starija populacija, preko 65 godina, i mali postotak preko 50 godina. Imamo dosta radno sposobnog stanovništva koje radi u basenu Kolubara, gde su organizovane vakcinacije, a imamo i dosta građana koji rade na Ubu, Valjevu i tamo su prijavljeni za vakcinaciju“, ističe doktorka Molerović.

Kaže da ima dovoljno vakcina različitih proizvođača.

„Građani dolaze u određeno vreme, imamo jedan punkt u Domu zdravlja i dve ekipe. Vakcinacija se obavlja bez problema. Niko se do sada nije žalio na neke reakcije na vakcinu“, navodi doktorka Molerović.

Smatra da su građani dobro informisani o vakcinaciji putem lokalnih medija.

„Javljamo stalno i pozivamo na vakcinaciju. Naše ekipe kontaktiraju sa građanima jer imamo građane koji su se prijavili, ali trenutno zbog nekog akutnog stanja ne mogu da dođu. Naše ekipe su stalno u kontaktu s njima“, kaže doktorka Molerović a prenosi RTS.

 

Izvor:RTS.RS

 

Budite bolje informisani od drugih pratite  – portal  valjevonadlanu.rs

Preminulih dvoje i 6
Akcija “Potpiši-P
Ocenite